Nyheter

Filtrera
Blomqvist: “Känns faktiskt lite overkligt med publik”

Blomqvist: “Känns faktiskt lite overkligt med publik”

Backen Alexander Blomqvist intervjuades i matchprogrammet inför GIF-J-Södra den 1 juni. 

Han är inne på sin tredje säsong i GIF Sundsvall. Första året handlade det om Allsvenskan – och dit vill han tillbaka.
– Tycker helt klart att vi har förutsättningarna. Ser man på inledningen så är stabilitet det första ordet jag tänker på. Vi har prioriterat att sätta försvarsspelet och vi är trygga i det. Man ser också tydligt att vi helhetsmässigt blir bättre och bättre allt eftersom och jag är helt övertygad om att det kommer fortsätta på det sättet, vi kommer bli ännu vassare, säger Alexander Blomqvist.

Alexander Blomqvist, 27 år i augusti, är född i Simrishamn och började spela fotboll i kamratklubben från samma stad. Blomqvists fotbollsresa har sedan gått via Malmö FF, IFK Värnamo (lån) och Trelleborgs FF innan han 2019 flyttade till Norrland och GIF Sundsvall.

I GIF Sundsvall har det så här långt blivit 22 matcher i Allsvenskan och ytterligare 21 i Superettan. Den här säsongen har han spelat samtliga sju matcher och är en nyckelspelare i försvaret.

– ”Alex” betyder oerhört mycket för oss, säger tränare Åhnstrand berömmande om mittbacken som den här våren spelat förtroendeingivande.

– Jag tycker det känts bra, både för mig personligen och för laget. Vi har prioriterat försvarsspelet under försäsongen och alla vet vad man ska göra, alla tar sin roll och utför den, det är stabilt. Överlag är det en bra start på säsongen, säger Blomqvist.

I senaste matchen vann GIF Sundsvall med 2-0 borta mot Örgryte IS. Det var tredje raka trepoängaren och ser man på de fem senaste matcherna har GIF Sundsvall samlat ihop 13 poäng av 15 möjliga.

– Tycker att vi är bättre än dem matchen igenom och ibland behövs det en individuell prestation för att allting ska öppnas upp, och det fixade Linus den här gången. Davor får göra någon räddning också när vi har 1-0 men sett till helheten så var det stabilt, bra och rakt igenom välförtjänt att vi plockar tre poäng, säger Blomqvist och fortsätter:

– Vi är på en bra nivå just nu. Men vi är också ett lag under utveckling och det ska bli grymt intressant att se vad det här kommer att leda till.

Ikväll väntar Jönköpings Södra på NP3 Arena – och det inför 500 åskådare.

– Känns faktiskt lite overkligt med publik. Jag kommer knappt ihåg hur den atmosfären var, känslan, så länge sedan är det. Men det ska bli jättekul, säger Blomqvist och fortsätter så här kring motståndarna Jönköpings Södra:

– Vi vet att Jönköpings Södra gillar att ha boll, precis som vi vill. Vet också att de har mycket markeringsinslag i sitt spel. Det är en tuff motståndare men vi vet vad vi ska göra ikväll.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? När vi gick upp i Allsvenskan med TFF.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Nej, jag har aldrig tvivlat, men skador kan vara jobbiga.

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Jag hade valt tre stycken från vår trupp idag. Tycker vi har den bästa truppen i serien.

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Det har man väl tänkt på. Framförallt när man blivit lite äldre och förstår helheten bättre.

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Johan Bengtssons snabbhet.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? Sverige – England, invigningsmatchen på Friends Arena. Zlatans bicykleta behöver väl inte säga mer…

Finns det något du ångrar med din karriär? Nej, det tycker jag inte, tyvärr är skador en del av sporten och vissa kan man inte förebygga. Men om jag ska säga något litet så är det att jag önskade jag kände min kropp bättre, har ganska svårt att hålla igen man vill så mycket.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Nej.

Vem var du i skolan? Jag var väl den tysta killen som skötte sig.

Lagets ordningsman? David Myrestam.

Absolut inte lagets ordningsman? Jesper Carström.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Så långt har jag aldrig tänkt haha, men det känns ju relevant att klimat och miljö borde vara viktigt för framtiden.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Det kan nog bli en fotbollsmatch, annars blir det familjetid.

Vilken film har du sett flest gånger? Johan Falk-filmerna.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Spenderar den med min sambo, son och hund. Bara tar det lugnt, tar en promenad och äter gott.

Favoritlag? Arsenal FC.

Kan du tröttna på fotbollen? Nej.