Nyheter

Filtrera
Engblom: “Därför spelar jag med nummer 21 på ryggen”

Engblom: “Därför spelar jag med nummer 21 på ryggen”

Han har tidigare spelat för bland annat AIK i Allsvenskan samt Haugesund i Norge. I januari 2020 värvades Engblom till GIF Sundsvall och ingen kan ha missat vilken sensationell insats han stod för under säsongen. Vinnare av skytteligan i Superettan 2020 med hela 20 mål, men vem är Engblom utanför fotbollsplanen?

Du har under ditt liv bott bland annat i Stockholm, men är sedan ett år är du tillbaka i Sundsvall, vad är det du gillar med Sundsvall?

– Jag trivdes bra i Stockholm också, men Sundsvall är ju hemma. Jag har både familj och vännerna här. Det är en fin stad att vara i och låta sitt barn växa upp i. Sundsvall är hemma helt enkelt.

Har du alltid velat bli fotbollsspelare eller var tanken något annat från början?

– Det är väl klart man vill bli så bra som möjligt i en idrott. Jag har hållit på med både fotboll, innebandy och hockey när jag var liten och spelade innebandy ända tills jag var 15 i kombination med fotbollen. Men fotbollen var alltid något lite extra och när jag kom in på fotbollsgymnasiet så kände jag att jag ville ge det en ärlig chans för att se hur långt det kunde gå. Så på sätt och vis så har det varit den stora drömmen och målet hela tiden även fast jag hållit på med andra sporter också när jag växte upp.

Om du ska beskriva en vanlig vardag där fotbollen inte ingår, hur skulle en sådan dag kunna se ut?

– Jag fick en dotter för 1,5 år sedan så den mesta lediga tiden går åt till henne och familjen. Det är det man prioriterar när man är ledig. Det är ett bra sätt också att koppla av och koppla bort genom att umgås med familjen.

Vilken period i ditt liv skulle du säga var den bästa tiden i ditt liv?

– Det var verkligen en vändning när man fick barn. Det är det största man upplevt och tiden efter det har varit väldigt speciell och spännande, att få följa hennes utveckling. I samma veva flyttade vi hem igen och byggde upp ett liv tillsammans här på hemmaplan och köpte ett radhus. Så jag skulle ändå säga att nu är den bästa tiden. Även fast jag börjar närma mig 30-strecket så känner jag mig pigg och fräsch i kroppen och att allting på sidan om har landat.

Om du ska nämna en sak med dig själv som du inte tror så många vet, vad är det?

– Hmm, vad kan det vara tro? Kanske att jag är travintresserad och är med och deläger en travhäst. Det är det kanske inte så många som vet.

Vem var du i skolan och vilket ämne skulle du säga du var bäst på?

– Jag har nog alltid varit den som pratade lite för mycket, och som varje utvecklingssamtal fick besked om att det pratades lite för mycket på lektionerna. Nu när man blickar tillbaka på skoltiden så var det en fantastisk tid, jag menar klart man var skolless i perioder men när jag tittar tillbaka på det idag hade jag nog försökt att njuta lite mer.

– Man gick till skolan om umgicks med polarna och så. Jag har också alltid haft det ganska lätt för skolan som gjorde att det inte behövde ta så mycket onödig tid när jag väl la manken till. På gymnasiet gick jag samhälle idrott så det var mycket idrottstimmar, och 7:an till 9:an gick jag på Prolympia och då var det också mycket idrottstimmar. Så ett ganska enkelt svar på frågan blir ju idrottstimmarna.

Till sist, har du någon speciell förebild eller idol?

– När jag var cirka 5-6 år så blev jag fullproppad av Modo Hockey-grejor av en kompis pappa. Jag fick bland annat en matchtröja med “21 Engblom” på ryggen och det var den tiden då Peter Forsberg spelade där. Det blev min stora idol under tiden jag växte upp och följde hans karriär slaviskt. Det har väl levt med hela tiden tycker jag. Jag tycker det är en stor idrottsman och sättet han spelade på och sådär. Sedan har jag ett stort hockeyintresse också. Men detta är faktiskt anledningen till att jag spelar med nummer 21 på ryggen idag.

5 snabba med Engblom:

Favoritmat? Min mormors palt.

 Favoritfilm? Ser inte så mycket film utan det blir mest serier.

 Vem skulle du påstå är smartast i laget? David Myrestam.

 Drömresmål? Australien och Afrika, det skulle vara roligt att åka på safari.

 Skidsemester eller solsemester? Solsemester.

Se alla Pontus Engbloms 20 mål 2020


Klicka här för att bli medlem i GIF Sundsvall

Robert Lundström: “Det finns inte några genvägar till framgång”

Vem tycker Pontus Silfwer är den främste GIF-spelaren genom tiderna?