GIF Sundsvall-Halmstads BK

GIF Sundsvall-Halmstads BK

  • Publicerad 21 november 2020

En besvikelsens lördag

För andra matchen i rad mötte ingenmansland-placerade GIF Sundsvall en motståndare med en närbelägen tabelldröm. Och för andra matchen i rad blev det smärtsamt tydligt att motivation, klass och vilja slår uppgivenhet.

Det är svårt att förbanna en insats som knappt ägt rum. GIF var en urvattnad skugga av vad som, stundtals under säsongen, fungerat så bra. Halmstad var markant bättre i varje lagdel. De spelade ett disciplinerat, nästan Janne Anderssonskt, försvarsspel, ett aggressivt mittfältsspels och ett beslutsamt anfallsspel och av bara farten hade de gjort 0-3.

Den första halvleken fladdrade förbi i ett gult töcken där de omtumlade GIF-spelarna famlade efter något att stödja sig mot. Men var de än tittade fanns gulklädda spelare som var lite snabbare, lite starkare och lite mer, tja, desperata?

Efter den första halvlekens urladdning var det rimligt att tänka att Halmstad skulle slå av på takten och bevaka sitt annalkande avancemang. Så blev det inte, istället blev den andra halvleken en repris på den första. Det var som om Halmstad tryckte Ctrl + C och Ctrl + V på den första halvleken och innan man visste ordet av det stod det 0-6.

Visst, GIF byggde förvisso upp ett par fina anfall från egen planhalva med både Berg och Hopcutt som pådrivare. Och visst, Hudu hade en del fina inspel som kanske förtjänade ett bättre öde. Både Engblom och Blomberg var nära, men efter en sådan här kväll vore det närmast fånigt att prata om marginaler.

Den evige GIF-dräparen Mikael Boman och anfallskollegan Adat Karim sprang som besatta och lyckades pressa GIF:s backlinje samtidigt som de skärmade av möjligheterna till uppspel centralt. GIF tvingades därför ofta ut på kanterna där de senare fångades upp av HBK:s ytterforwards.

Att ett allsvenskt avancemang skulle firas på NP3 Arena i slutet av november kändes fullt rimligt i somras. Men då hade vi ännu inte hela bilden. Nu, med endast två veckor kvar av denna konturlösa säsong, kändes det självklart att det var Halmstad, och inte vi, som skulle få fira vid det norra stadsbergets fot.

I nästa omgång möter vi återigen ett lag som kan säkra ett allsvenskt avancemang. Låt dem åtminstone få kämpa för det.

Plus

Minus

Den tappade femteplatsen

/Mannen i den blå hatten

GIF Sundsvall–Halmstads BK 0–6 (0–3)

0–1 Mikael Boman (13), 0–2 do (24), 0–3 Samuel Kroon (27), 0–4 Emil Tot Wikström (74), 0–5 do (84), 0–6 Alhassan Kamara (90+3).

Bollinnehav: 65-35 %

Avslut på mål: 2-9.

Avslut totalt: 8-15.

Hörnor: 4-4.

Offsider: 1-1.

Domare: Farouk Nehdi.

Publik: 0 (publikförbud).

Se höjdpunkter

Se bilder från matchen

Superettan 2020-11-21, NP3 Arena, Sundsvall