Nyheter

Filtrera
Förändringar i GIF Sundsvalls klubbledning

Förändringar i GIF Sundsvalls klubbledning


GIF Sundsvalls klubbchef lämnar föreningen efter två år på posten. Anledningen är att han fått ett nytt arbete och han börjar hos sin nya arbetsgivare från och med första januari 2023.

– Det har varit två mycket givande och roliga år men jag känner att nu är det dags att gå vidare. Föreningen är mitt inne i en transformeringsfas där klubbledningen och styrelsen jobbar och har jobbat väldigt intensivt med ett antal viktiga framtidsfrågor. Jag känner mig nöjd med det arbetet, säger Tomas Litström.

– Men samtidigt tror jag det blir bättre ifall någon annan får jobba med genomförandet, fortsätter Litström. Det har varit två tuffa år som gör att jag känner att krafterna inte riktigt finns för att jobba vidare med det operativa ansvaret för att förverkliga planerna. Tiden är rätt för förändring. Sett både till klubbens och ur mitt personliga perspektiv.

Nu börjar föreningen arbetet med att hitta en ny klubbchef.

– Det är synd att Tomas väljer att sluta. Styrelsen är mycket nöjd med hans arbete, säger Stefan Söderlund, ordförande i GIF Sundsvall.

– Vi har tillsatt en arbetsgrupp i styrelsen som kommer att fokusera på rekryteringen. Det troliga är att det blir en traditionell rekrytering med annonsering och intervjuer. En sådan process tar ju normalt några månader innan den nya chefen kommer att kunna vara på plats. Jag är därför tacksam att Tomas kunde stanna kvar året ut, avslutar Stefan Söderlund.


Frågor besvaras av:

Stefan Söderlund

070-1916301

Tomas Litström

070-8315099