Nyheter

Filtrera
Föreläsning med Linn Enheim och Suicide Zero

Föreläsning med Linn Enheim och Suicide Zero

Stort tack till Linn Enheim och Suicide Zero för att vi igår fick delta i er livsviktiga utbildning “Våga Fråga” och lära oss mer om psykisk ohälsa och hur vi kan bidra till att förebygga självmord.

Våga Fråga är en suicidpreventiv utbildning som går igenom fakta och myter om självmord, lär ut hur man identifierar varningstecken på när psykisk ohälsa kan uppstå och hur man kan stötta någon som mår dåligt. I utbildningarna får man som medmänniska lära sig att hålla motiverande samtal och vi ger konkreta råd på hur man lotsar rätt vid en akut situation. Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra – det kan rädda liv. 

Den utbildningen vi genomförde igår var den första av flera utbildningar vi kommer att genomföra tillsammans med Suicide Zero. Vi kommer också att ägna matchen mot IF Elfsborg den 11/9 till att prata om ämnet psykisk ohälsa och självmord och hur vi tillsammans kan arbeta förebyggande med det.  

Här kan du läsa mer om Suicide Zero och deras arbete: https://www.suicidezero.se/  

 

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Varje år tar nära 1 500 människor sina liv. Det är fyra om dagen. I statistiken döljer sig föräldrar, syskon, barn, grannar, kollegor och vänner. Tiotusentals får varje år beskedet att någon de känner har tagit sitt liv. Vi gör allt för att lyfta frågan, identifiera samhällsbrister och sprida kunskap.