Nyheter

Filtrera
Fyrstjärnigt betyg för GIF Sundsvall i SEF:s certifiering

Fyrstjärnigt betyg för GIF Sundsvall i SEF:s certifiering

Svensk Elitfotboll (SEF) certifierar Unicoachs medlemsklubbar och deras akademier varje år. All ungdomsverksamhet i föreningarna analyseras och poängsätts i syfte att utveckla svensk toppfotboll.

Klubbarna utgår från en manual med 10 olika områden som kvalitetskontrollerads av en certifierare och utifrån det får klubbarna sina poäng.

GIF Sundsvall kammade hem 6015 poäng, vilket motsvarar fyra stjärnor.

-Vi sökte efter fem stjärnor men det var ganska offensivt och lite naivt. Vi var ej medvetna om vad den nya certifieringen innebar i sin helhet. I fjol fick vi precis fyra stjärnor, i år fick vi fyra stjärnor igen, vilket är bra eftersom det var mycket svårare att erhålla samma nivå under 2022. Vi är nöjda, och vi har redan lagt en plan inför 2023 säger Markus Tilly, Akademichef på GIF Sundsvall.

De områden som GIF Sundsvalls akademi presterar bra på är klubben som organisation, det vill säga värdegrund på plats och en integrerad verksamhet. I kategorin ”klubben” ingår också målsättningar som klubben har med sin verksamhet i stort och med sin akademi. I det här området hamnar GIF Sundsvall på fjärde plats i Sverige, samma plats som Malmö FF.

-Vi är på 13:e plats i Sverige och vi närmar oss topp 10, som är vårt långsiktiga mål fram till 2025. GIF är två procent ifrån 10:e platsen mot åtta procent ifjol, fortsätter Markus Tilly.

I och med den nya certifiering har akademin blivit en större del av klubbens verksamhet, styrelsen har varit mer insatta, vilket leder till en större helhet i klubben. Akademin har också kommit närmre a-lagsverksamheten. 

Mercedes Mezher

Kommunikatör

mercedes.mezher@gifsundsvall.se