Nyheter

Filtrera
Granit Buzuku lånas ut till IFK Luleå

Granit Buzuku lånas ut till IFK Luleå

GIF Sundsvall lånar ut mittfältaren Granit Buzuku till division 1 klubben IFK Luleå. 22-årige Buzuku som förra säsongen var utlånad till norska klubben Egersunds IK anslöt till IFK Luleå under gårdagen.

– Detta ser vi som mycket spännande för att få utveckla Granit till en spelare som skall representera GIF Sundsvall i Allsvenskan i framtiden. Han har en bit kvar innan han är på plats på Norrporten Arena och i och med denna möjlighet så skall det bli mycket spännande att följa Granits utveckling. IFK Luleå har en liknande spelidé som GIF Sundsvall vilket gör att detta passar bra, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Det är också mycket trevligt och bra att vi tillsammans i NEF gör allt för att utveckla fina fotbollsspelare i Norrland. Vi önskar Granit och IFK Luleå stort lycka till under säsongen 2016, säger Urban Hagblom.

– Det känns bra att vara i Luleå och jag känner att jag behöver spela mer matcher och det hoppas jag göra här. Mina förhoppningar är att utvecklas och Luleå känns som ett spännande lag. Jag är taggad för den här säsongen, säger Granit Buzuku.