Nyheter

Filtrera
Hallenius återvänder till Sundsvall

Hallenius återvänder till Sundsvall

Linus Hallenius har skrivit på ett fyraårigt kontrakt med GIF Sundsvall. Den 27-årige anfallaren spelade i GIF Sundsvall A-lag mellan 2006-2009 och återvänder nu till klubben.

– Vi följer noga våra Sundsvallskillar som spelar ute i Europa och övriga norden. Vi följer dem intensivt och när möjligheten gavs att knyta Linus till oss så jobbade hårt för att hitta rätt förutsättningar och nu är vi överens och har en spännande utvecklingsframtid framför oss. Linus har de kvalitéer som vi söker för vår forwardsbesättning. Det ska bli riktigt spännande att ha Linus tillbaka i GIF Sundsvall, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Hallenius spelade ifjol med Helsingborgs IF och har tidigare spelat för Hammarby, Genoa, Lugano, Padova och Aarrau.

– Jag är mycket glad över att vara klar för GIF Sundsvall och det känns väldigt roligt. Jag fick ett mycket positivt intryck när jag tränade med klubben under förra veckan och det är något riktigt spännande på gång och jag ser fram emot att vara en del av det och bidra på alla sätt jag kan med den erfarenhet jag byggt på mig. Jag har varit med om en del motgångar men även bra stunder, men självklart vill jag fortsätta utvecklas och det tror jag att jag kan göra här i GIF Sundsvall, säger Linus Hallenius.

– Det är roligt att cirkeln sluts. Jag var med i Linus start som spelare, en stor talang som flugit vidare och blev utlandsproffs. Har sedan fått ett par år i Sverige där han inte fått ut sin fulla kapacitet riktigt och vi har nu fått chansen att knyta honom till oss igen. Och vilka spetskvalitéer han har med sitt ”en-mot-en” och sitt djupledsspel, men har också en bra förståelse för spelet. Jättefin fotbollsspelare men också en ledare som vi får in i gruppen. En person som alltid är seriös och gör sitt bästa och pushar gruppen, säger GIF Sundsvalls A-lagstränaren Joel Cedergren.