Nyheter

Filtrera
Inför Giffarna-Hammarby med Dennis Olsson!

Inför Giffarna-Hammarby med Dennis Olsson!

2010, och en av banemännen den gången hette Linus Hallenius. 2-1 till Hammarby. Det var senaste gången Giffarna förlorade på bortaplan mot Hammarby.

Senaste matchen för de grönklädda var derbyt mot Djurgården och även den matchen slutade 2-1 till seriesegrarna från söder. Avgörande målskytt på övertid var även den gången en gammal Giffare, Pa Dibba stack igenom i djupled och lobbade in segermålet.

I Giffarna är truppen intakt, inga nya skador att rapportera i dagsläget och laget kommer stärkta från en 2-1 seger mot Elfsborg. Två mål av Romain Gall den gången och den kanske vackraste assisten som har slagits på hemmaborgen i Sundsvall någonsin.

Vi tog ett snack med Dennis Olsson inför bortamatchen på lördagen för att höra hans tankar!

Obesegrade efter fem omgångar, vad har du att säga om starten?

Stark start absolut. Sen är det kanske matcher, senast Elfsborg och innan dess Dalkurd där vi vinner och tar poäng men vi kanske sett till spelet har lite tur som får med oss dom poängen.

Senast vi förlorade borta mot Hammarby var 2010 och då var en av målskyttarna för Hammarby Linus Hallenius. Hur känns det inför matchen imorgon?

Jo klart att det känns bra att vi har så bra facit mot Hammarby. Enda sedan jag kom upp i A-laget så har vi vunnit många matcher mot dom. Sen har dom många nya spelare och har börjat serien starkt så man ska väl inte lägga för mycket vikt vid tidigare år.

Du hade en mycket bra försäsong och har börjat Allsvenskan bra, hur känner du över din egen insats hittills?

Ja försäsongen kändes bra hela vägen. Sen blev jag tyvärr skadad i premiären och tappade lite rytm där när jag missade någon veckas träning. Starten av serien för min del har varit okej men inte mer. Så jag hoppas att det finns mer att ge framöver.

Har du någon hälsning till dom som reser ner och hejar fram er?

Inte mer än att vi är tacksamma för stödet vi får och hoppas att både tillresta och lokala Giffers kommer sjunga för oss hela matchen!