Nyheter

Filtrera
Linus Hallenius klar för nytt äventyr

Linus Hallenius klar för nytt äventyr

Linus Hallenius, vår kapten och förebild lämnar GIF Sundsvall för ett nytt äventyr på soliga Cypern.

Linus kom till klubben inför säsongen 2017 efter en tuff period i Helsingborg och det var länge inte ens säkert att anfallaren skulle fortsätta med fotbollen. Men kärleken till både fotbollen, revanschlusten mot belackarna och chansen att få göra detta i hemstadens Giffarna gjorde att han skrev på, och bra blev det.

Säsongen 2018 kom han tvåa i Allsvenskans skytteliga och ledde som kapten stadens lag till en åttondeplats i serien efter att media tippat klubben absolut sist. Parallellt med detta gick han i bräschen vid sidan av planen och har varit djupt engagerad i klubbens sociala projekt genom att bland annat vara fadder i Nacksta. Nu väntar alltså nya äventyr och anfallaren ser fram emot det.

– Jag vill förtydliga att det här är något jag vill göra. Det är inte ett hastigt beslut, det har vuxit fram under våren. Jag är 30 år nu och jag är tacksam och stolt över att jag får chansen till ett sånt här äventyr.  Jag är en så pass mycket bättre spelare efter den här tiden i Giffarna och jag vill inte sitta och ångra mig sen att jag inte tog chansen att testa vingarna. Efteråt vet vi svaret på utfallet, men då kan jag åtminstone inte ångra mig och fundera på hur det kunde blivit, säger Linus.

Han återkommer till sin kärlek för klubben och vill betona att han önskar alla i och kring GIF Sundsvall allt det bästa.

– Jag har överhuvudtaget inte känt någon press från klubbens sida utan beslutet är taget av mig och tillsammans. Jag vill klubben allt det bästa och det känns otroligt bra att jag kan lämna såhär 10 år efter senaste gången jag lämnade på ett värdigt sätt med en ömsesidig respekt för varandra, säger anfallaren.

Han berättar att han känner en stolthet över att ha fått vara kapten i Giffarna och känner en tacksamhet för all stöttning och kärlek han fått.

– Jag vill säga att jag hoppas att alla ser det här som någonting häftigt och positivt för mig som person. Jag känner en enorm kärlek och passion för den här föreningen. Jag vet att man inte ska lova något i den här branschen, men jag har svårt att se att jag inte drar på mig den blå tröjan igen om jag räcker till och klubben vill, säger han.

En viktig pusselbit i hela den här historien är Urban Hagblom som säger följande.

– Vilken kille och fotbollsspelare vi har fått ha här. Linus har varit helt fantastisk och man är så stolt när man hör honom prata om klubben och hur han agerat under sin tid här. För två år sen ville han lägga av, i vintras kunde han ha gått gratis men valde att skriva på ett långt kontrakt med oss och när nu det här kändes rätt för Linus så tycker jag att vi ska vara både glada för hans skull men också lite stolta över hela den här historian. Detta är vad Linus vill och då måste vi göra vad vi kan för att hitta en bra ekonomisk lösning för GIF Sundsvall. Linus är välkommen tillbaka hit när han vill, vi är tacksamma och stolta, säger Giffarnas sportchef.

GIF Sundsvall vill säga tack till en stor människa och fotbollsspelare och önska stort lycka till. Du är alltid välkommen tillbaka till oss Linus Hallenius, #9

Johan Martinsson