Nyheter

Filtrera
Möt Andreas Andersson i matchprogrammet

Möt Andreas Andersson i matchprogrammet

GIF-målvakten Andreas Andersson intervjuades i matchprogrammet inför matchen mot Värnamo 14/8.

GIF Sundsvall jagar fortfarande första trepoängaren efter uppehållet. Senast blev det 1-1 borta mot Falkenbergs FF – en match och ett resultat som Andreas Andersson summerar på följande sätt: 

– Besviken är det övergripande man tänker på. Vi är inte nöjda med ett kryss. Vi gör mycket bra saker i matchen, vi gör en match efter den plan vi satt upp, och det är surt att inte kunna ta tre poäng.

Fyra matcher från start har det blivit för Andreas Andersson den här säsongen.

Skador har satt stopp för hans medverkan – men nu är han laddad för en lång och spännande höstsäsong.

– Det ar varit en speciell säsong så här lång, kantad av saker man inte vill ha. Men nu känns det bra i kroppen och det känns riktigt bra att spela, och att bara kunna fokusera på just det, säger Andersson som gör sin andra säsong i GIF Sundsvall. 30-åringen inledde sin fotbollskarriär Gerdskens BK, en klubb i Alingsås. Men Andreas hittade inte till fotbollen i unga år utan han började ovanligt sent.

– Jag var faktiskt 12 år då jag började spela fotboll. Det var kompisarna som lirade innebandy och fotboll så jag hängde på. Jag började som utespelare första halvåret. Men jag var väl lite för dålig så jag fick ställa mig i mål. Det var då vi gick upp i 11-manna och det visade sig att jag hade mer talang som målvakt än mina kompisar, berättar Andreas.

När vi nu skriver 14 augusti så inleds den andra halvan av Superettan 2021. Hur ser du på nuläget för GIF Sundsvall?

– Matchen senast var ett steg i rätt riktning, även om vi så klart vill vinna trepoängare. Det är lite olika saker som ställt till det för oss i matcherna efter uppehållet. Saker som vi inte gjort tillräckligt bra för att vinna trepoängare. Men man ska komma ihåg att det är 15 matcher kvar, det är väldigt mycket att spela, många poäng att fightas om. Kan vi se till att hitta rätt, ta några trepoängare i rad så är vi med och fightas, då är vi där vi vill och ska vara.

Idag väntar IFK Värnamo – tankar inför den uppgiften?

– De har gjort det väldigt bra så här långt. Aggressiva och spelar framåt. De förfogar också över en hel del individuell skicklighet. Vi ska se till att matcha upp det med intensitet, spela en snabb fotboll, låta bollen göra jobbet.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? Den säsong där vi löser allsvenskt avancemang kommer jag vara mest nöjd med.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Inte tvivlat, mer att jag tittat mig i spegeln och sagt att jag måste skärpa till mig på några punkter.

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Tur att jag inte är sportchef…

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Nej, men generellt tycker jag gruppdynamik och sammanhållning är det viktigaste i ett lag.

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Det kanske inte hade gynnat mig så mycket, men Engbloms skalle. Då hade jag kunnat kliva upp och knoppa in någon hörna i matchens slutskede.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? Jag var på match på Emirates Stadium, derby mellan Arsenal och Fulham, det var trevligt.

Finns det något du ångrar med din karriär? Nej.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Nej.

Vem var du i skolan? Jag var en kille i lågstadiet, en annan i högstadiet och gymnasiet. Då kretsade så mycket kring fotbollen. Jag hade det ganska lätt för mig i skolan, och det var på sitt sätt tur.

Lagets ordningsman? Dennis Olsson och Pontus Silfwer.

Absolut inte lagets ordningsman? Vi är faktiskt ordningsamma killar. Men vår käre lagkapten Engblom och Linus ligger i topp av den interna bötesligan, så de får nog göra upp om det.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Något som genererat att samhället blir bättre för våra barn.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Något annat, helst en bra serie.

Vilken film har du sett flest gånger? Helt omöjligt att svara på, har inte en aning faktiskt.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Med familjen så klart, sambo och dotter. En golfrunda emellanåt kan också vara trevligt.

Favoritlag? Jag har inget, uppskattar bra sport rent allmänt.

Kan du tröttna på fotbollen? Nej, det här är svinhärligt. Men breaket efter en lång säsong kan vara skönt.

Till aktuellt matchprogram