Nyheter

Filtrera
Möt Robert Lundström i matchprogrammet

Möt Robert Lundström i matchprogrammet

Robert Lundström intervjuades i matchprogrammet inför GIF-Falkenberg 2/11.

Ikväll går den fjärde omgången från slutet i Superettan 2021 i mål.
För GIF Sundsvalls del handlar det om möte med Falkenbergs FF. Två lag på var sin ände i tabellen, men två lag som jagar samma poäng.

– Vi är medvetna om att vi möter ett lag som kommer att spela desperat. Vi vet också vilka styrkor de har och vad vi måste göra, säger Robert Lundström.

I april 2009 debuterade Robert Lundström i GIF Sundsvall i en bortamatch mot IFK Norrköping. Robert blev kvar i GIF Sundsvall fram tills augusti 2015 när flyttlasset gick till Norge och Vålerengen. 2018 vände han åter till Sverige och då till AIK med vilka han vann SM-guld med. I februari det här året blev det klart med en återkomst till GIF Sundsvall när Robert signerade ett treårsavtal. Den här säsongen har han gjort 17 matcher och under dessa har det blivit ett mål och två målpass.

– Det har varit lite hackigt. Ut och in på grund av skador och sjukdomar. Den kontinuitet man strävar efter har inte funnits där. Men jag tycker ändå att det varit en okay säsong för mig personligen och det som känns riktigt bra är att jag under en tid nu varit hel och frisk och har kunnat köra på, säger den nyblivne 32-åringen, Robert fyllde nämligen år i går.

Det har nu gått mer än en vecka sedan GIF Sundsvall spelade match. Då blev det mållöst i Borlänge mot Brage.

– Vi dominerade stora delar av den matchen. Tycker att vi gjorde en bra bortamatch men vi fick inte in målet som skulle gett oss tre poäng. Direkt efter slutsignalen var det en besvikelse men vi får se när allting ska summeras, då kan det visa sig att det var en viktig poäng, säger Robert.

Poängen gjorde att GIF Sundsvall fick ytterligare en poäng ned till Helsingborg efter den omgången. Men i söndags vann skåningarna och är därmed bara två poäng efter GIF Sundsvall i tabellen.

– Det här läget hade jag tagit alla dagar i veckan innan säsongen. Vi har bra utgångsläge inför avgörandet. Vi kan göra det vi alla vill, det vi strävar efter. Handlar om att ta uppgift för uppgift, inte tänka på annat än det som är aktuellt.

GIF Sundsvall har gått starkt under en längre tid. I nuläget har man en svit av åtta matcher utan förlust och ser man till de 13 senaste matcherna har GIF Sundsvall kammat noll vid endast ett tillfälle.

Vad är det som gjort GIF Sundsvall framgångsrikt?

– Vi är starka kollektivt. Vi är svårslaget. Men det jag framför allt vill lyfta är vår lagmoral, det är den som gör det.
Ikväll väntar Falkenbergs FF på andra sidan planhalvan. Hallänningarna som har ett tufft läge i tabellen, ligger på fel sida om nedflyttningsstrecket.

– Vi är medvetna om att vi möter ett lag som kommer att spela desperat. Poängbehovet är starkt. Jag skulle tro att de kommer ligga lågt och sikta på omställningar där de är vassa. Det är viktigt att vi inte tappar boll och bjuder dem på någonting. Vi ska spela vårt spel, prestera den fotboll som vi kan och är trygga med, avslutar Robert.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset

KORTA SNABBA

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? Med min säsong 2017 i Norge.

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Ja, det har hänt några gånger.

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? Jag skulle välja att bygga laget med Linus Hallenius, Johan Bengtsson och Ludde Nåvik.

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Nej, inte så mycket. Jag håller däremot på med Fantasy fotboll där man bygger lag om det räknas in där?

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Linus vinnarskalle.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? Bästa fotbollsminnet är självklart när jag vann SM-guld med AIK, men jag hade inte möjligheten att vara på planen.

Finns det något du ångrar med din karriär? Jag ångrar att jag inte insåg att kost, sömn och sådana bitar var så viktiga när jag var yngre.

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Jag brukar kolla på matcher där jag gör bra aktioner för att påminna mig själv att jag är bra.

Vem var du i skolan? Jag var inte den som gillade att plugga. Jag hade bara fotboll i mitt huvud och att jag en dag skulle bli fotbollsproffs.

Lagets ordningsman? David Myrestam.

Absolut inte lagets ordningsman? Jesper Carström.

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Jag hade prioriterat välfärden.

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Jag kollar för det mesta på fotboll. Men jag kollar även på en del serier.

Vilken film har du sett flest gånger? Home Alone filmerna.

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Jag spenderar den helst med min familj.

Favoritlag? Manchester United.

Kan du tröttna på fotbollen? Ja, det kan jag göra, precis som med min sambo, men henne älskar jag också. Haha!

Till aktuellt matchprogram