Nyheter

Filtrera
Tobias Eriksson lägger av: ”Älskat att leva min dröm”

Tobias Eriksson lägger av: ”Älskat att leva min dröm”

  • Publicerad 19 oktober 2020
  • A-laget

Idag meddelar Ljusdalssonen Tobias ”Tobbe” Eriksson att han ”lägger skorna på hyllan”.

Tobias Eriksson klev in i elitfotbollen och GIF Sundsvall 2004 och gjorde över 100 matcher för GIF innan äventyret gick vidare till Kalmar FF. Till alla vår stora glädje vände Tobias hem till GIF Sundsvall 2019 och meddelar idag att säsongen 2020 blir hans sista.

”MFF på Malmö stadion 2004. Jag spelade högerback och hade Tobias Grahn emot mig. Tidigt varnad och en allmänt tuff match. Utbytt i paus. Det var min debut inom elitfotbollen och nu 16 år senare är den på väg att ta slut. Säsongen 2020 blir min sista i karriären.

Tobias Eriksson 2004

Jag har alltid haft ett stort fokus på min personliga utveckling. Att kunna bli lite bättre på varje träning och göra det där lilla extra som krävs. I år har det dock inte riktigt varit så. Fokuset har istället varit på att min kropp ska kännas okej. Ibland har det känts bra men ganska ofta inte. Därför är det här beslutet både rätt och relativt enkelt att ta.

Jag bär med mig mycket fina minnen och upplevelser men höjdpunkten i karriären är helt klart när vi tog steget upp i Allsvenskan efter mirakelvändningen i Ljungskile 2007.

Tobias Eriksson 2007

Jag vill rikta ett stort tack till alla spelare, ledare, supportrar och alla ni andra som korsat min väg. Ni har alla bidragit till att jag älskat att leva min dröm. Tack!”

/ Tobias Eriksson

Tobias Eriksson var bland dem första att gå genom ungdomsleden upp till GIF Sundsvalls A-lag och har sedan dess vart en inspiration för kommande generationer.

Kalle Ljungberg, Mikael Dahlberg och Tobias Eriksson som De tre musketörerna

”Tobias var en av GIF Sundsvalls tre musketörer. Han var vår föregångsman i GIF Sundsvalls fina talangutveckling där han som 15-åring anslöt till GIF Sundsvalls dåvarande Tipselitverksamhet. Han blev sedermera en mycket fin allsvensk fotbollsspelare som toppades med A-landslagsspel. Det som har präglat Tobias från 15-åring till dagens datum har varit ett föredöme som människa och karaktär med stort hjärta för fotbollen.”

/ Urban Hagblom, sportchef GIF Sundsvall

Tobbe kommer spela klart säsongen 2020 och bidra till GIF Sundsvall närmsta framgångar.