Nyheter

Filtrera
William Eskelinen klar för GIF Sundsvall

William Eskelinen klar för GIF Sundsvall

William Eskelinen har skrivit på ett treårigt kontrakt med GIF Sundsvall. Den 20-årige målvakten har tillhört Hammarby IF men lånades i fjol ut till Enskede IK och IFK Aspudden Tellus.

– William är en mycket intressant målvakt som vi ser stor potential hos. Han är ung och har helt rätt förutsättningar för att utvecklas tillsammans med oss här i GIF Sundsvall. Vi är mycket glad över att ha kommit överens om en framtid med William, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Esklinen har utöver utlåningen till Enskede IK och Aspudden Tellus tränat med Hammarby och även gjort ett antal U21 matcher för klubben, han har sedan tidigare gjort två landskamper för P96-landslaget.

– Det känns jättebra att vara klar för GIF Sundsvall och jag är glad över att var här. Mina förväntningar på kommande säsong är att laget ska fortsätta att utvecklas och spela vårt eget spel. För min egen del vill jag självklart ta upp kampen med Tommy om första platsen som målvakt. Det känns som Sundsvall verkligen tror på mig och jag är glad över det intresset, säger William Eskelinen.

– Det är glädjande att vi kunnat knyta William till oss. Det är en mycket lovande målvakt som nu får chansen att utvecklas hos oss i GIF Sundsvall, säger GIF Sundsvalls A-lagstränaren Joel Cedergren.