Nyheter

Filtrera
Kalmar vann rättvist

Omgång 4 i Allsvenskan och Påskafton. Påskkycklingen hade lånat ut sin färg till solen och den bredde ut sig över hela NP3 Arena där 4612 personer hade tagit sig.

Ett flagg-tifo prydde inmarschen och sen blev det tyst. En tyst protest från hemma-supportrarna tillsammans med Kalmar FFs dito gjorde att första tio minutrarna blev speciellt. Varenda bolltouch, varenda rop på passning och nästan varje andetag hördes. När tionde minuten så kom så kom sångerna igång och med sångerna kom matchens första mål. Knappa minuten efter första ramsan så styrdes en boll förlupet in bakom William Eskelinen. Kalldusch för Giffarna.

Kalmar var hetare och satte en hög press på hemmalaget som inte alls stod att känna igen. Gång efter annan slog dom blå bort passningar och det osade katt i straffområdet och tvåan skulle komma. Efter en hörna med kalabalik stod bortalgets Eid nästan på mållinjen och rakade in 0-2 och det såg ut att bli en enkel resa mot tre poäng för smålänningarna.

Det blev något bättre spel och utdelningen skulle komma. David Batanero slog en patenterad djupledsboll som Peter Wilson tog ner magnifikt och avslutade som en världsstjärna, 1-2 och hopp om livet.

Kalmar kom ut till andra med återtagen press och Sundsvall kom ingenstans. Man fastnade i sitt passningsspel och det var svårt att se några tydliga linjer. Det dröjde till att David Batanero återigen fick visa sin fina vänsterfot när han friställde Linus Hallenius som drog sig förbi en utrusande målvakt men hamnade för långt ner och chansen rann ut i sanden.

Nej det var Kalmars match och man hade bud på fler mål, framförallt vid fasta situationer.

Matchen slutade 1-2 och det var Kalmars första seger för säsongen, GIF Sundsvall får nu ta nya tag mot Helsingborg nere i Skåne på torsdag.