Nyheter

Filtrera
Bomber och granater, Giffarna!

Vissa dagar har man sådana dagar att allting bara flyter på och går enligt plan, en sådan dag hade Giffarna under lördagen när man manövrerade ut Brommapojkarna på alla de sätt som ett lag i Allsvenskan kan bli utmanövrerade.

Juanjo och Batanero är allsvenskans kanske allra skickligaste innermittfältare, att BP ansåg detta såg man inget av under den första halvleken. De spanska fältherrarna fick gång efter annan vända upp och var egentligen aldrig satta under någon typ av press under första halvans fyrtiofem minuter.

Giffarna slog an tonen direkt i inledningen, med snabba och säkra passningar sågade man sig fram i banan och sedan åter om ingen lucka uppstod. Man hade fullkomlig kontroll över spelet och den scout från Heerenveen som satt på läktaren när ha haft munvattnet konstant liggande i truten.

Den enda farlighet som BP skapade var på grund av ett försvarsmisstag av hemmalaget, och det var också den enda farlighet bortalaget hade under matchens nittio minuter. Det var när William Eskelinen slog en lite för brant passning ut i banan som hamnade hos, den av matchvärden Bravida, utsedda matchens lirare i BP Eric Omondi, men Omondi krånglade till det och chansen rann ut i sanden.

Nej det var Giffarnas match, och utöver de två spanska herrarna på mitten så fick även den spanska ytterbacken Samu chansen från start och han skulle i allra högsta grad vara inblandad i 1-0 målet.

Samu tog ett snabbt inkast och kastade ett stenhårt, flackt, trettiometers-kast till kapten Linus Hallenius som vände om och drog till med full kraft. Nättaket och 1-0.

Om det inte var proppen ur så var det åtminstone förlösande, för fem minuter senare väggspelade Hallenius med vårens succéspelare Romain Gall och fintade målvakten in i västra kiosken och la in 2-0. Det var för övrigt Romain Galls sjunde poäng på sju matcher denna säsong.

Halvtidsvila och fullständig kontroll.

Vi pratade om Romain Gall, tio minuter in i andra halvlek slog han en djupledsboll mot Peter Wilson. Wilson tog emot, såg ut att ha tappat chansen, men drog till och skottet satt stenhårt i bortre krysset. BOMBER OCH GRANATER, skrek speakern och det var en träffsäker beskrivning på målet från den unge talangen.

BP samlade ihop sig, tightade ihop men hade inte kraft att vaska fram mer än någon halvchans.

Det slutade 3-0 och det var Giffarnas tredje raka hemmaseger.