Nyheter

Filtrera
”Det kommer bli en tuff match”

”Det kommer bli en tuff match”

Då var det dags för en ytterligare bortamatch i Stockholm och den här gången mot AIK. Matchen startar 15.00 och spelas på Friends Arena.

GIF Sundsvall spelade senast mot IF Elfsborg och lyckades trots stort bortfall av spelare ta en poäng hemma på Idrottsparken. Peter Wilson kunde i slutminuterna av matchen nicka in kvitteringsmålet 1-1 som gav GIF Sundsvall ett poäng.

– Jag tycker vi gör en helt okej match mot Elfsborg. Jag tycker att vi skapar mer offensivt än vad vi gjort i de andra matcherna vi spelat och det var positivt. Det är en svängig match med chanser åt båda håll. Sen tycker jag det är starkt av oss att vi kommer tillbaka från underläge och att vi får en poäng. Vi fortsätter med vårt spel i andra halvlek och vi skapar chanser. Det tar vi med oss och bygger vidare på inför morgondagens match, säger mittbacken Eric Björkander.

AIK vann sin senaste match mot nykomlingarna IK Sirius. Det var anfallaren Eero Markkanen som satte 1-0 på ett friläge efter cirka halvtimmen. Trots att Sirius pressade AIK hårt mot matchens slut så lyckades inte bortalaget med någon kvittering och således vinst för AIK.

– Det ska bli kul att möta AIK. Det är roligt att möta bra lag och det känns som om att vi har en positiv känsla i gruppen. AIK är ett bra lag med många bra spelare och förhoppningsvis kan vi göra en bra match. Vi har pratat om hur vi ska gå tillväga för att såra dem på bästa sätt och vad de har för styrkor, men det är som sagt ett bra lag med många bra spelare så det kommer bli en tuff match, säger Björkander.

Truppen mot AIK: Tommy Naurin, William Eskelinen, Linus Sahlin, Romain Gall, Jonathan Morsay, Sebastian Rajalakso, Linus Hallenius, Marcus Danielsson, Noah Sonko Sundberg, Eric Larsson, Smajl Suljevic, Kristinn Steindórsson, Peter Wilson, Dennis Olsson, Kristinn Freyr Sigurdsson, Eric Björkander, Jaudet Salih, Amaro Bahtijar. 

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN