Nyheter

Filtrera
Douglas första uppdrag för GIF Sundsvall E-sport

Douglas första uppdrag för GIF Sundsvall E-sport

Det var i halvtidspausen i matchen mot Kalmar FF som Douglas Dahlberg presenterades som Giffarnas första spelare inom E-sport. Nästa vecka kommer också första uppdraget då Douglas tillsammans med Giffarna ska åka ner på Dreamhack med samarbetspartnern NTI Gymnasiet.

Samarbetet mellan NTI och Giffarna startade tidigare under året och det var också på skolan som klubbens första uttagning skedde. I skrivande stund är en spelare kontrakterad och på Dreamhack kommer han att ställas på prov mot andra spelare som vill ta en plats i laget.

Varmt välkommen till Giffarna Douglas, klassisk fråga, hur känns det?

Först och främst känns det väldigt kul av att vara en del av föreningen. Det känns jättebra och jag hoppas att vi kan nå fina framgångar ihop!

Du blir historisk som den första E-sportsspelaren i klubbens 115-åriga historia, kommer det att vara en extra sporre för dig?

Det klart att det är en extra morot att vara den första e-sportspelaren i eran förening. Det känns väldigt inspirerade att fler och fler tar steget in i denna branschen, så att vara första spelaren för Giffarna känns givetvis hedersamt.

Det är inte ovanligt att ha spelare som kommer utifrån men att spela för Giffarna och bo i Mellerud, hur kommer det sig?

Jag vet att många allsvenska klubbar har varit i fasen med en uppstart kring E-sport, Giffarna har jag alltid tyckt varit en bra förening så jag hörde av mig till er då jag visste att det varit på gång. Jag fick en väldigt bra dialog kring hur man vill satsa, så då var det bara att köra på och satsa på detta. Givetvis är det en rätt lång bit från där jag bor, men i och med att man kan hålla kontakten via internet så underlättar det väldigt mycket.

Det är en halv vetenskap med FIFA har jag förstått sen vi började med detta, vilken är spelets bästa spelare om du bara får välja en?

Jag spelar bara Ultimate Team-läget i FIFA och där finns ikoner med, såsom Maradona, George Best och liknande. Men förutom ikonerna så är det Cristiano Ronaldo, han har allt en anfallare behöver. Snabbheten, skottet, dribblingar, fysiken, huvudspelet.

Hur mycket spelar du i veckan, och hur blir man riktigt bra?

Det är minst flera timmar om dagen och helgerna blir det extra när det är kval till de  stora turneringarna i FIFA samt Weekend league i FUT. Att spela mycket är den första biten för att kunna bli bra, det är som allt annat för att bli bra på något behöver man lägga ner tiden. Att spela läget FUT i FIFA är nästan ett måste för att man ska kunna ta steget vidare, där kan du hela tiden möta likvärdiga spelare som dig eller bättre. Möta bättre spelare än dig själv är en stor del till att utvecklas.

Nästa vecka åker vi till Jönköping för att hänga på Dreamhack och se om någon är stark nog att vinna över dig, ser du fram emot resan?

Puh vilken press det blir. Haha, nej men det ska bli kul att komma ner dit och prata om föreningen och satsningen kring FIFA och e-sport. Det blir fina dagar ihop.

Du fick se Giffarna köra över Kalmar när du var här i höstas, har du blivit GIF-intresserad sedan det här blev klart?

Ja, jag har följt Giffarna mycket mer sen jag var där den helgen och jag fick se en fin fotboll av GIF. Riktigt kul att det blev den bästa säsongen i allsvenskan poängmässigt.

Hur länge har du spelat på hög nivå och vad är dina största framgångar på FIFA?

Jag har spelat på högre nivå sen FIFA14 där jag deltog i SM-kvalen som då fanns, tog mig ofta relativt långt där även fast de ej räckte ända fram. Jag har ännu ingen uttalad titel inom Fifa, men jag har alltid varit den som nosat på att slå dem bästa och har även gjort det flera gånger.

Slutligen, vad tror du om våra chanser att bärga klubbens första SM-tecken?

Det är bara ett fint guld som gäller, det enda som finns i siktet.