Nyheter

Filtrera
Effektivare Norrköping tog tre poäng

Effektivare Norrköping tog tre poäng

Inte sedan 2008 hade GIF Sundsvall slagit IFK Norrköping, och det blev inget trendbrott idag.

Ett trendbrott blev det däremot i spelet kontra de två senaste matcherna för GIF Sundsvall. Man kom ut med en energi som syntes lång väg och man såg spelsugna ut. En pånyttfödd Maic Sema vände flera gånger om in och ut på Norrköpingsmittfältet och Linus Hallenius sprang ofta och rätt i djupled och serverades bollar från både Sema och Batanero. Men det var inte Linus dag. Första läget tofflades en bit utanför, andra läget en fin låg vänster som smet utanför, tredje läget en färdballad som aldrig bekymrade Isak Pettersson och sen ett fjärdeläge med en volley mitt på. Fyra högoktaniga chanser som borde ha resulterat i ett eller annat mål, men istället kunde Norrköping skaffa sig en trygg ledning.

Christoffer ”Totte” Nyman var en prestigevärvning för Peking inför säsongen och han bidrar enormt med sina snabba fötter och sin spelförståelse och han skulle också påpassligt göra 1-0 idag. Framför William Eskelinen i Sundsvallsmålet vann han en närkamp och stötte in bollen från nära håll, ett olyckligt mål i ett läge där Giffarna gjort en dittills mycket bra match. Några minuter senare var det dags igen, Jordan Larsson fick vandra väl ensam på Giffarnas planhalva och lossade ett skott från avstånd som tog i ryggen på Alexander Blomqvist och ställde Eskelinen i kasssen, 2-0 och ridå.

Det blev halvtid och 2-0 kändes sannerligen orättvist sett till matchbilden, utan att Norrköping för den sakens skull var dåliga. Det var en bra och trevlig fotbollsmatch med snabba passningar och mycket chanser men där hemmalaget var effektivare.

Andra halvlek var inte mycket att skriva hem om för Giffarna, passningstempot gick ner betänkligt och det stressades i avgörande lägen. Närmast var Maic Sema som fick en sidledspassning av Linus Hallenius, men han fick aldrig tillräckligt mycket fot på bollen. Norrköping saknade inte chanser och borde nog ha gjort ett till när Sundsvall flyttade upp.

Sviten stod sig och nu väntar en viktig match för Giffarna på fredag då man tar emot AIK klockan 19:00.