Nyheter

Filtrera
Eric Larsson förlänger med GIF Sundsvall 

Eric Larsson förlänger med GIF Sundsvall 

  • Publicerad 16 september 2015
  • A-laget

Den 24-årige högerbacken Eric Larsson har kommit överens med GIF Sundsvall om en förlängning med klubben och har skrivit på för ytterligare två år. Larsson kom till GIF Sundsvall inför säsongen 2013 och är nu kontrakterad till och med 2017.

– Det känns jätteroligt att Eric har valt att förlänga med GIF Sundsvall. Han har visat på en fin utveckling sedan han kom till klubben och framförallt har han utvecklat sin speluppfattning både offensivt och defensivt. Det är en viktig del för oss att se om en spelare utvecklas eller inte och Eric har utvecklas både av en strak drivkraft, men också utifrån en förmåga att ta till sig och driva sin egen utveckling, berättar GIF Sundsvalls A-lagstränare Joel Cedergren.

– Erics inläggsfot är hans främsta spetskvalité och sen är han väldigt löpstark. Jag tror att Eric kan växa och bli en riktigt bra allsvensk ytterback, han är bra idag men det finns mer i honom, fortsätter Joel Cedergren.

Eric Larsson är själv glad över att ha kommit överens med klubben och ser fram emot kommande år med GIF Sundsvall. Han ser dessutom positivt på slutspurten i Allsvenskan och tycker att man har goda förutsättningar.

– Det känns jättebra med en förlängning och jag ser fram emot kommande år med GIF Sundsvall. Det är en fin klubb med stora ambitioner och med en spännande utveckling som vi påbörjat i år och jag tror vi kan ta många steg som klubb. Utvecklingsmöjligheterna i GIF Sundsvall är en av de största anledningarna till att jag skrev på. Dels har jag trivts de 2,5 åren jag har i klubben och sen när jag kollar framåt på de utvecklingsmöjligheter jag har som spelare i GIF Sundsvall så känns de väldigt stora med vårt sätt att spela, säger Eric Larsson.

– Vi har ett bra utgångsläge såhär i slutspurten av Allsvenskan och vi har allt i egna händer. Med det självförtroende och spel vi haft de senaste matcherna så tycker jag att det ser bra ut.