AFC United – GIF Sundsvall

• Publicerad 11 februari 2017

Säsongens tredje träningsmatch spelades mot AFC Eskilstuna på Tunavallen och GIF Sundsvall plockade hem en rättvis och stabil seger när man vann borta med 2-0.

GIF Sundsvall startade matchen med följande startelva: William Eskelinen – Marcus Danielsson, Juho Pirttijoki, David Myrestam – Sebastian Rajalakso, Lars Krogh Gerson ,Smajl Suljevic, Erik Granat, Dennis Olsson – Linus Hallenius, Peter Wilson.

Sebastian Rajalakso såg till att ge GIF Sundsvall ledningen redan i den fjärde matchminuten när han jobbade till sig bollen och kyligt placerade in bollen vid målvaktens högra stolpe.

GIF Sundsvall med klart övertag i bollinnehav i första halvlek visade stundtals upp fina kombinationer och skapade ett antal farliga chanser framåt.

AFC Eskilstuna skapade några halvchanser framåt men William Eskelinen i mål var annars relativt ohotad i GIF – målet. Eskelinen som gjorde en mycket bra match i GIF.målet.

Flera byten inför andra halvlek och in kom Romain Gall, Jonathan Morsay och Amaro Bathijar.

AFC startade piggare i andra halvlek och öppnade matchen med två lägen på mål. GIF –försvaret något passivt och avvaktande i de inledande minuterna av andra halvlek. AFC med högre och aggressivare press i andra halvlek trots det hade hemmalaget svårt att komma till avslut.

Romain Gall satte 2-0 till GIF Sundsvall efter ett fint avvägt skott och slutresultatet fastställdes med 2-0 vinst till GIF Sundsvall och ett fint kvitto på det man tränat på hitills under försäsongen.