GIF Sundsvall – BK Häcken

• Publicerad 16 april 2017

GIF Sundsvall hade inledningsvis mycket boll, men det var istället BK Häcken som skulle ta ledningen i den 21:a matchminuten när Alexander Farnerud fick skjuta på distans och bollen gled in över Tommy Naurin.

Fem minuter senare var det dags igen och Alhassan Kamara kunde utöka Häckens ledning till 2-0 efter en kontring.

Häcken skapade flera farliga lägen på omställningar och GIF-försvaret hade svårt att hantera de snabba kontringarna där Häcken bevisligen är effektiva.

Efter ca 30 min spelade så hamnar Marcus Danielsson i en duell med en Häckenspelare i straffområdet och Häcken tilldelas straff. Paulinho kliver fram men Tommy Naurin räddar.

Häcken gör det man är bra på och GIF Sundsvall är inte tillräckligt snabba att organisera sig vid bortalagets omställningar. Häcken gör två mål i andra halvlek inom fem minuter och har därefter en jättechans att stänga matchen när man tilldelas straffen.

I andra halvlek har GIF åter mycket boll men har svårigheter att bryta sig igenom Häckens försvar, men så i den 58 matchminuten så reducerar GIF Sundsvall när Kristinn Freyr Sigurdsson sätter sitt första allsvenska mål, ett vackert sådant. Han tar ner bollen på bröstet och skjuter bollen i mål på volley som går via ribban och in.

GIF Sundsvall gjorde strax efter målet två byten där Hallenius och Steindórsson gick ut och ersattes med Wilson och Morsay. Hemmalaget jagade kvittering, men kommer aldrig särskilt nära och Häcken vinner slutligen med 2-1.

Nu på söndag väntar bortamatch mot Hammarby och då tar vi helt enkelt nya tag.