GIF Sundsvall – Djurgårdens IF

  • Publicerad 1 oktober 2017

GIF Sundsvall vandrar in till The Confusions låt ”Det är här vi står idag”, där textraden ”Det är små små saker, som betyder mest av allt” är väldigt central. Små små saker kan exempelvis vara en glimrande djupledspassning av David Batanero och en perfekt löpning av Peter Wilson redan efter fyra minuter, men där avslutet tar i stolpen och går ut. Små små saker kan också vara en rensning som tar på en medspelare, som hamnar rakt på foten på Tino Kadewere som skjuter direkt i mål och istället för 1-0 till Sundsvall så är det istället 1-0 till Djurgården vid deras första skott på mål.

Små små saker, som sagt, för Sundsvall öppnade oerhört starkt. Man kom ut och tog tag i taktpinnen på en gång och den fenomenale spelfördelaren David Batanero såg ut som en världsklasspelare. Gång efter annan vände han bort spelare på mitten och hittade ut med bollar såväl i djupet som till höger och vänster. Vid ett tillfälle under matchen stod han och jonglerade runt Kim Källström så pass att Kim förmodligen var lika yr i huvudet som efter en karusell på Gröna Lund.

Med andra ord, det fanns positiva saker, framförallt i inledningen. Men det är resultatet som betyder mest av allt, och när vi slutligen summerade matchen så hade vi 0-5 på tavlan.

Efter Djurgårdens 1-0 dröjde det bara tre minuter innan Magnus Eriksson kunde rulla in 2-0 efter ett oerhört vackert klapp klapp-spel. Det var lika vackert som det kändes orättvist. Spelmässigt var Sundsvall väl så bra som gästerna, David Batanero tog emot en boll i rörelse och sköt direkt på helvolley, men forne landslagsmålvakten Andreas Isaksson räddade. Eric Larsson piskade in ett inlägg bakom Djurgårdens backlinje, men Linus Hallenius hade två storlekar för små skor för att kunna göra mål. Det var hörnvarianter och det var Wilsons chans i stolpen. Men det är som sagt resultatet som räknas och vi gick till kaffepaus med 2-0 till gästerna, men med en positiv känsla inför andra halvan.

Det tog 56 sekunder av den andra halvleken, sen hade vi 3-0. En riktig käftsmäll som duktige Felix Beijmo både låg bakom och avslutade själv.

Sundsvall samlades i en ring och knöt nävarna, men det dröjde bara fyra minuter till nästa dråpslag. En oerhört tveksam straff tilldömdes gästerna efter att Eric Larsson vunnit bollen via en glidtackling, rättskiparen bedömde det som något ojuste och pekade på straffpunkten. Magnus Eriksson darrade inte på manschetten utan stänkte dit 4-0. Vid det här laget var det naturligtvis att betrakta som game over. Mittfältaren Jesper Karlström som startade istället för gamle GIF-kaptenen Kevin Walker fick avsluta målskyttet med att dundra in 5-0 otagbart i krysset.

Det blev på något vis en märklig match med två ansikten, en start som i mångt och mycket var bländande, och en avslutning som inte hade ett lika vackert anlete.

Det blir till att ladda om under landslagsuppehållet. Man får påminna sig själv om att Sundsvall innan den här matchen var obesegrade i fem raka matcher, och även om detta blev ett bakslag så har man allt i egna händer.

Nästa hemmamatch är mot IFK Norrköping söndag den 22 oktober klockan 15:00. Kom och stötta laget!