GIF Sundsvall – Halmstads BK

• Publicerad 18 juli 2015

GIF Sundsvall öppnade starkast och var det spelförande laget i första halvlek, men bollen ville inte leta sig i mål trots ett antal farliga lägen.

Både Pa Dibba och Leo Englund hade dubbla chanser på mål men där Halmstads målvakt Stojan Lukic var framme och gjorde några viktiga räddningar för bortalaget. Även Robin Sellin testade Lukic i mål då han under två tillfällen drog till med volleyskott på mål efter hörna.

Trots att GIF Sundsvall hade 65 % i bollinnehav i första halvlek så fick man gå till halvtidsvila med 0-0.

I andra halvlek jobbade sig Halmstad in i matchen medan GIF Sundsvall slog av på farten. Andra halvlek blev således relativt ljummen.

GIF Sundsvall gjorde flera felpass och fick inte anfallsspelet att fungera. Halmstad i sin tur kunde vinna mer boll, men lyckades inte heller att hitta rätt på mål. Närmast var James Keene i den 67:e matchminuten men där Tommy Naurin gjorde en superräddning.

Ingen av lagen lyckades alltså hitta rätt på mål och matchen slutade oavgjort. Sammanfattningsvis hade GIF Sundsvall övertaget i första halvlek och Halmstad var något vassare i andra.

Halmstad har nu sex raka matcher utan förlust och GIF Sundsvall jagar fortfarande sin första seger på hemmaplan, men ett fall framåt för GIF Sundsvall då man gör en godkänd försvarsinsats matchen igenom och kan hålla nollan för första gången på 16 matcher.