GIF Sundsvall – Hammarby IF

• Publicerad 3 augusti 2015

Det var en publik på 7047 personer som hade tagit sig till ett soligt Norrporten Arena där GIF Sundsvall för dagen ställdes mot Hammarby IF. Matchen var inledningsvis jämn, men där GIF Sundsvall stod för de farligaste målchanserna. I andra halvlek kom vändningen och GIF Sundsvall kunde slutligen vinna matchen med 3-0.

Matchens första kvart var relativt händelsefattigt och saknade målchanser från båda håll. Pa Dibba hade första halvlekens farligaste målchans när han fick med sig bollen trots försvarare i ryggen och sköt ett klurigt skott som tog i stolpen. Robbin Sellin sköt sedan även han i stolpen och Runar Mar Sigurjónsson testade en cykelspark som tog dryga metern utanför Hammarbymålvaktens högra stolpe. Så trots farliga lägen gick man ut i andra halvlek med 0-0 i resultat.

I den andra halvleken lossnade målskyttet för GIF Sundsvall och mycket tack vare nyförvärvet Shpetim Hasani. Hasani spelade fram sina lagkamrater två gånger inom fem minuter. Först fintade han Hammarbymålvakten och spelade därefter snett inåt bakåt till Runar Sigurjónsson som behärskat kunde sätta 1–0.

Några minuter senare fick Hasani en väl slagen djupledsboll som han sedan löpte sig fri med och därefter passade Pa Dibba som enkelt kunde sätta bollen i mål och 2-0 till GIF Sundsvall.

Sista målet kom när det bara återstod några sekunder kvar av matchen. Pa Dibba snodde åt sig bollen och fintade två försvarsspelare och lade sedan ut bollen till Daniel Sliper som fick avsluta matchen då han gjorde matchen tredje och sista mål.

GIF Sundsvall tog således årets första hemmavinst!