GIF Sundsvall – Örebro SK

• Publicerad 27 augusti 2017

GIF Sundsvall vann mot Örebro trots att man fick en utvisning och spelade med en man kort.

Hemmalaget hade mycket boll i första halvlek och skapade chanser men trots det gick man ut med 0-0 i halvtid.

I andra halvlek skapade GIF Sundsvall än mer farliga målchanser och låg på för ett ledningsmål, men istället för mål så drog David Batanero på sig ett andra gult kort med cirka halvtimme kvar att spela och blev således utvisad.

Örebro fick ny energi efter GIF Sundsvalls utvisning och kunde ta  ledningen efter ett fint mål av Nahir Besara med tjugo minuter kvar.

Det såg tungt ut för GIF Sundsvall men Linus Hallenius klev fram och visade vägen när han stod för ett snyggt kvitteringsmål. Hallenius drev mot straffområdet centralt och skött 1-1 i krysset. Vilket var hans andra mål i rad.

Hallenius skulle kort därefter också vara inblandad i segermålet när han skarvade fram bollen till inhopparen Peter Wilson som satte 2-1 till alla Giffares glädje.

I och med vinsten är man nu ovan kvalstrecket inför landslagsuppehållet. Nästa match som spelas är den 10 september när GIF Sundsvall möter IK Sirius borta.