GIF Sundsvall-Trelleborgs FF

  • Publicerad 17 april 2018

Ett brandskattat Trelleborg kom till spel med bland annat assisterande tränaren Magnus Andersson som ombytt på bänken.

Giffarna kom till matchen stärkta av en fin insats mot Malmö där man luggade de regerande svenska mästarna på en poäng som mycket väl hade kunnat blivit tre poäng.

Mot Trelleborg var många spända på att se om Malmö-matchen var en bra dag på jobbet eller om detta var något större, och efter nittio spelade minuter får man nog slå fast att detta är en riktigt bra upplaga av Giffarna.

Det började måhända något trevande, man hamnade lite långt ifrån bortalaget och de gavs lite väl stora ytor. Bollinnehavet var också ganska jämt även om känslan från läktaren var att hemmalaget hade mer boll.

Det saknades heller inte chanser i första halvan och det var ganska förvånande att det var mållöst. Linus Hallenius hade en jättechans framför bortamålet och skulle bara sätta dit foten och stöta in ettan, men kom fel till bollen och chansen rann ut i sanden. Peter Wilson försökte sig på en Martin Dahlin-slängnick i helt fritt läge framför mål men fick snedträff och bollen landade till inkast.

Även hemmamålvakten skulle sättas på prov. Deniz Hümmet ställdes helt fri och sköt snabbt och högt, men Eskelinen kom ut perfekt och avvärjde med bröstkorgen.

I halvtid formaterade tränare Cedergren om laget en aning och gick över till en 4-2-3-1 uppställning, något som skulle visa sig vara effektivt.

Efter femtiotvå minuter avancerade Dennis Olsson från sin vänsterbacksposition och drog till. Bollen tog på en försvarare och hamnade hos Hallenius som nickskarvade till Maic Sema. Sema drog tog med sig bollen, gjorde en tvåfotsdribbling som om han inte gjort annat i livet och sköt, 1-0 hemmalaget och det var inte oförtjänt.

Därefter radade Giffarna upp chanser. Peter Wilson sattes i ett friläge men hade någon touch för mycket på bollen. Carlos Moros Gracia smällde på ett distansskott från trettio meter i ribban och bollen ramlade ner på skallen på Hallenius som bara hade att sätta dit den, men Marko Johansson i Trelleborgsmålet gjorde en superräddning.

Därefter hade Hallenius ett friläge som gick strax utanför och Romain Gall vinkades tveksamt av för offside i ett bra läge.

Trelleborg flyttade upp spelet allt vad det led och strax innan matchen visslades av hade man en riktigt farlig nick som Eskelinen reflexräddade med foten.

Det blev onödigt spännande, men första trepoängaren för säsongen var bärgad.