Hammarby IF – GIF Sundsvall

• Publicerad 11 maj 2015

Matchen på Tele2 Arena var en jämn tillställning sett över 90 minuter där Hammarby var bättre i första och Sundsvall var bättre i andra. Hammarby gjorde 1-0 redan efter 12 minuter. Robert Lundström kvitterade i första halvlek och det var oavgjort i halvtidsvilan. I andra dröjde det länge innan det blev mål. I den sista ordinarie matchminuten trycker Runar Már Sigurjónsson in målet som betyder tre nya poäng till Sundsvall.

Matchen sparkades igång av Pa Dibba och Sundsvall går direkt till anfall, man kommer till skott som täcks undan av försvarande spelare.I den sjunde matchminuten kommer Hammarby till sitt farligaste läge hittills efter en hörna. Hörnan nickas undan och hamnar hos Kennedy utanför straffområdet, men Tommy Naurin är med på noterna och räddar.

Efter ett spel som vänder fram å tillbaka kommer Hammarby återigen till ett skottläge efter en hörna. Denna gång var det Johan Persson som fick läget och denna gång kunde Tommy Naurin inte rädda och bollen går in i mål, 1-0 till hemmalaget i den tolfte matchminuten.

Efter målet har spelet svängt och varit utan farliga målchanser men Hammarby fortsätter vara farliga på andra läget efter hörna.

I 33 minuten kommer Linus Hallenius fri men har bollen för långt ifrån sig så Tommy hinner ut och nickar undan bollen till inkast. Hammarby för alltmer spelet och kommer nu allt oftare till lägen.

Efter ett stort bollinnehav för hemmalaget så kommer Giffarna till anfall längs med högerkanten. Robert Lundström har bollen och väggspelar med Pa Dibba för att komma förbi försvaret och in i straffområdet. Väl i straffområdet så gör Lundström inga misstag och lägger in bollen i bortre, 1-1 och det blir nytt liv i matchen.

Kennedy kommer återigen till skott utanför straffområdet. Skottet är på väg mot krysset men Naurin är bra med och räddar bollen till hörna. Det är mer fart i matchen nu!

Halvleken är över och det står fortsatt 1-1. Spelet har till stora delar förts av Hammarby.

I den 60 minuten kommer den klart farligaste målchansen för den andra halvleken. Det är återigen ett distansskott från Hammarby som räddas och styrs ut till hörna. Hörnan är farlig men ändå resultatlös, men Hammarby för spelet men Sundsvall är snabb till att gå på kontring, framförallt genom Dibba och Sellin.

Det är just Dibba som kommer till Giffarnas farligaste läge. Han springer från vänsterkanten snett igenom offensivt straffområde och kommer tillslut till skottläge, men målvakten räddar. I sekvensen efteråt får Sundsvall frispark strax utanför straffområdet. Runa tar den och skjuter, men bollen täcks undan av försvarsmuren.

Under den 70:e minuten gör Sundsvall sitt första byte. Adam Chennoufi har spelat klart och Sebastian Rajalakso kommer in på högerkanten.

Efter bytena så är Giffarna det bästa offensiva laget och Hammarby slår många onödiga fel pass. Matchen svänger och det är en kvart kvar av ordinarie tid. Då passar Giffarna på att göra sitt andra byte, Leo Englund kommer in istället för Johan Eklund.

I den 82 minuten kommer Hammarby till halvlekens farligaste målchans när kommer till ett skott nära mål. Skottet tar i utsidan av stolpen och Sundsvall kan gå på kontring. Kontringen resulterar i Sundsvalls farligaste chans i andra. Det hänger ett mål i luften frågan är vilket lag som lyckas få in bollen.

Med sex minuter kvar så byter Sundsvall ut Robbin Sellin och in kommer Daniel Sliper.

I den sista matchminuten kommer Giffarna på kontring och efter ett fint väggspel kommer Runar Már Sigurjónsson fri med målvakten. Islänningen lägger lugnt in bollen i det bortre och Sundsvall är för första gången i matchen i ledning, 1-2 GIF Sundsvall. En förlösande seger efter att i de senaste matcherna spelat bra utan att få med sig resultatet.

Matchen är över och Giffarna åker hem med tre inkasserade poäng. Giffarnas bästa spelare för dagen tilldelas Tommy Naurin som storspelade.