Örebro SK-GIF Sundsvall

  • Publicerad 15 september 2018

Giffarna åkte under fredagen ner till Närke för att ladda upp inför lördagens match mot Örebro SK.

Det ser bra ut i truppen för bortalaget, man saknar inga spelare utöver långtidsskadorna och uppehållet kom lägligt för att kunna kurera skavanker.

Det är ett Giffarna som senaste fem matcherna har 3 segrar, 1 oavgjord och en förlust och man innehar i dagsläget en imponerande sjätteplats i Allsvenskan. Örebro startade serien bra för att därefter vackla lite, men man har nu två raka segrar efter att ha slagit både Kalmar borta och Östersund hemma.

Giffarnas senaste hemmamatch mot Sirius visade på lagets kapacitet, man hade 0-0 i halvtid och en något avvaktande match, men där man i andra halvlek gjorde processen kort med Sirius då man tillslut vann med 4-0.

När dessa lag möttes i våras var det snöbeklädda läktare och matchen slutade i symbios med ungefärlig temperatur i luften 0-0.

Eric Björkander som var en gigant senast sa innan matchen att det var roligt att få beröm efter insatsen senast och sa med ett leende att det var roligt att även en mittback fick lite igenkännande ibland. Han sa också att det alltid är hårda matcher mot Örebro och att en seger skulle sitta väldigt fint.

Startelvor kommer om cirka fyrtiofem minuter, nu kör vi Giffarna!