Rosenborg BK – GIF Sundsvall

• Publicerad 25 februari 2017

Regerande norska mästarna Rosenborg satte hög press direkt i matchens inledning och startade bättre än GIF Sundsvall som slog bort alldeles för mycket passningar. Hemmalaget fortsatte aggressivt och kunde ta ledningen i den 19:e matchminuten då bollen nådde fram till Elban Rashini efter slarv från GIF Sundsvalls mittfält.

GIF Sundsvall flyttade fram sin press och kunde eftersom växa in i matchen. Dennis Olsson och Eric Larsson hade båda ett varsitt farligt skott på mål och Lars Krog Gerson satte även en frispark i ribbkrysset. Trots en tuff start lyckas GIF Sundsvall jobba sig in i matchen och kunde både komma runt på kanten och hota en del på djupet. Romain Gall visade fint initiativ och Juho Pirtijokki var mycket stabil i försvaret.

Rosenborg startade även aggressivt i andra halvlek och ägde mycket boll. GIF Sundsvall kunde dock kvittera när Juho Pirttijoki nådde högst och nickade in 1-1 och kvitterat för GIF Sundsvall. Det blev ett antal byten i GIF Sundsvall under slutet av andra halvlek men man lyckas trots det hålla ihop och matchen slutar till sist 1-1. I det stora hela en godkänd insats av GIF Sundsvall som nu blickar framåt och nästa helg väntas träningsmatch mot Umeå FC.