Nyheter

Filtrera
Flest mål vinner

Det var ny månad och nya spelare i laget när Giffarna vandrade ut på NP3 Arena för att ta emot Västerås SK som haft en mycket fin försäsong där man slagit bland annat AFC och Dalkurd och där man nu alltså tog ytterligare en seger mot ett lag som är högre upp i seriesystemet.

Bortalaget hade ett par namn som för den inbitne klingade bekant. Gamle Djurgårds-amerikanen Brian Span var fin och vände runt med sin kvickhet flertalet gånger. Annars var namnet som stack ut Hugo Rödlund, vars pappa hette Johnny och än idag väntas slå igenom nästkommande säsong.

Resultatet till trots var Giffarna både spelförande och laget som skapade bäst chanser. Linus Hallenius hade ett avslut i burgaveln där han nog borde ha varit kylig och spelat bollen i sidled till lagkamrat med öppet mål. Därefter revs Maic Sema ner i straffområdet och borde ha haft straff.

Men närmast i första halvlek var Västerås som var en otrolig dubbelräddning av Saxton ifrån 0-1.

Pa Konate gjorde debut i GIF-tröjan och han gjorde en godkänd insats med ett par fina aktioner från sin vänsterkant. I den andra halvleken fick även Omar Eddahri göra sina första minuter men bara för att se Västerås göra både 1-0 och 2-0 på kort tid efter ett försvar som såg lite passivt ut.

Maic Sema putsade siffrorna till 1-2 innan matchen blåstes av och Västerås fick segerjubla.