Nyheter

Filtrera
Förlust för Giffarna i målrik match!

Pang boom 2-0. Det var väl ungefär så gemene man kände när man precis hade spillt upp kaffet och slagit sig ner för att bevittna Giffarna-GAIS.

1-0 kom till efter att Chidi Omeje satte bollen i djupled till Peter Wilson som hittade in med en fin boll till Linus Hallenius och via stolpen på ett tillslag hade vi 1-0. Det var lika snabbt och effektivt som det var en bra start.

Det dröjde inte många minuter innan Hallenius skulle slå till igen. Denna gång hittade Romain Gall, som visat en mycket fin form under försäsongen, fram med en hög djupledsboll och Hallenius tog med den på ett tillslag och dammade upp den stenhårt i nättaket.

I inledningen kändes det som att de blåklädda skulle kunna göra lite som man ville. Man hittade igenom på mittfält och i djupled. Hade kombinationer och hittade fram mot mål. Men efter en frispark som damp ner i straffområdet så hade vi 2-1.

Tio minuter senare blev det en situation. Chidi Omeje kom helt fel in i en duell och tilldelades en varning, i efterspelet fick han sin andra varning och blev utvisad. Desarmerad GIF-besättning betydde omstruktureringar i uppställningen och 2-2 skulle komma precis innan paus.

Halvtid och en man mindre.

Det blev en hel del byten i den andra halvleken, bland annat tog Dennis Olsson plats som vänsterback istället för Jonathan Morsay som lyftes upp i anfallet. Den snabbe Morsay tog vara på chansen och hann först på en boll i djupled och lyfte snyggt in 3-2 till blåkläderna och spelet hade blivit något bättre.

Två minuter tog det, sen hade vid 3-3. Det var lite så matchen såg ut, fram och tillbaka, mycket dueller och lite hawaii.

4-3 till GAIS kom oturligt via en Giffare och med matchens sista spark kom också 5-3.

Det var en träningsmatch som innehöll det mesta, utvisning, mängder med mål, dueller och ett Giffarna som testade ett nytt spelsystem.

Nästa träningsmatch är på lördag i Nordichallen mot Levanger. Varmt välkomna då!