Nyheter

Filtrera
Förlust mot Örebro i sommargenrepet

Giffarnas ”derbyn” mot Gefle IF är för tillfället ett minne blott, men utöver bortamatchen mot Dalkurd tidigare i år så var man återigen på plats på Gavlevallen för ett sista test innan serien återigen startar med hängmatchen mot IK Sirius i Allsvenskan.

Det tog dessvärre inte lång tid innan Örebro tog ledningen. Efter fem minuter slet sig Michael Omoh loss på vänsterkanten och hittade Isaac Boye i straffområdet som stötte in 1-0.

Därefter följde en period utan i stort sett någonting annat än rull, rull rull från Örebro och spring, spring, spring för Giffarna.

Inga målchanser åt något av håller och det var händelsefattigt. Men med knappa kvarten kvar började Sundsvall leta sig upp i banan och vaskade fram ett par chanser av skaplig karaktär, men utan att kvittera.

Andra halvlek började på samma sätt som den första, en god period för Örebro och tillsist ett mål av Isaac Boye. Albin Granlund i svartvitt slog en djupledsboll som ingen gick i djupet på, förutom han själv som fortsatte springa tills han nådde fram till den, något så unikt som en djupledsboll på sig själv, således. Han hittade Isaac Boye på den bortre stolpen som nickade in 2-0.

Det blev ett gäng byten, som sig bör i träningsmatcher och Christian Rubio hade ett farligt avslut i under sluttampen, men det blev ingen reducering.

Örebro vinner med 2-0 och nu laddar vi om inför IK Sirius borta nästa tisdag!