Nyheter

Filtrera
Fortsatt tungt på hemmaplan för GIF Sundsvall

Norrköping fortsatte sin fina form i Allsvenskan och besegrade Giffarna med 0-1 efter mål av Emir Kujovic. GIF Sundsvall fortsätter att ha det svårt hemma på Norrporten Arena.

Lars Krogh Gerson och Pa Dibba sparkar igång matchen. På en gång tar Giffarna tag i matchbilden med mycket boll men gästande Norrköping ligger på med högt press spel och ger inte Sundsvall en lugn stund. Det är en härlig fart på matchen och bra tryck från Patronerna.

Norrköpings stora målskytt står för den första riktigt farliga målchansen i den 15:e minuten. Emir Kujovic drar till med ett skott som går rakt in i det bortre krysset hans sjunde för säsongen, 0-1 till gästerna. Trots målet så är det Giffarna som till stora delar för spelet och skapar flest målchanser, men Norrköping har ett sylvasst anfallspar som kombinerar fram målet.

I den 22:a minuten är Kujovic framme igen. Efter att elegant tagit ner bollen skjuter den store anfallaren mot mål, bollen styrs undan till hörna via GIF försvarare. Målskytten har gott om självförtroende och Norrköping tar över spelet mer och mer.

Sundsvalls farligaste läger kommer matchminut 37, ett inlägg kommer in mot en helt fri Johan Eklund. Anfallaren får dock ingen fart på bollen och målvakten kan enkelt rädda. Hemmalaget ligger på hårt efter en kvittering innan halvtidsvilan.

Trots påtryckningarna från hemmalaget så slutar första halvlek 0-1 och Norrköping går in till vila med ledningen. Giffarna spelade mycket bra de sista tio minuterna av förstahalvlek men det blev inget mål.

Inför andra halvlek byter Norrköping in Rawez Lawan och Christoffer Nyman som stod för assisten vid målet utgår. Andra halvleken är igång och precis som i första går Sundsvall till attack på en gång. Men den farligaste målchansen går till Norrköping, efter att Runar Sigurjónssons uppspel fastnat på en försvarare så kommer Norrköping till ett bra skottläge. Skottet går mot krysset men Naurin sträcker ut sig och räddar bollen. Sundsvall går direkt på kontring och Adam Chennoufi bryter igenom men skottet är enkelt för målvakten.

I matchminut 60 så kommer GIF Sundsvalls första byte. Adam Chennoufi går ut och in kommer Daniel Sliper. Ett byte som kommer under en period där bollen allt som oftast befinner sig på defensiv planhalva för Sundsvall.

Redan tre minuter efter Sundsvalls första byte förbereder sig Leo Englund för ett inhopp, Pa Dibba har spelat klart för ikväll.

Efter en hörna i den 68:e minuten slår Sundsvall en hörna som går mot den bortre stolpen. Där befinner sig Joakim Nilsson och Jon Fjóluson, den sist nämnda når högst och nickar bollen strax över ribban. Ett steg i rätt riktning efter att under en längre tid fått ägna sig åt försvarsspel. Patronerna skanderar ”FRAMÅT! FRAMÅT! FRAMÅT!”, och självklart resulterar det till en kontring för Norrköping där Robert Lundström stannar upp anfallet och får ett gult kort på köpet.

20 minuter kvar att spela och Sundsvall ligger med fyra stycken spelare i nivå med Norrköpings backlinje. Robbin Shelin får frispark utanför offensivt straffområde. Frisparken tar han själv men bollen slås undan av försvaret. Sundsvall fortsätter att trycka på. I sekvensen efteråt är det ny frispark. I nivå med mittcirkelns kant slår Eric Larsson en frispark som sveper in mot straffområdet, Englund plockar ner bollen men den slås undan innan han hinner skjuta.

Norrköping gör sitt andra byte in kommer Joel Enarsson ut går Arnór Traustason.

Efter bytet kommer Sundsvall på nytt till anfall. Sliper med inlägget mot Englund som skjuter strax utanför. Giffarna jobbar sig allt närmare ett mål, 15 minuter kvar att spela.

Efter att Nikola Tkalcic hjälpts av planen skadad så gör Norrköping sitt sista byte, in kommer Tesfaldet Tekie.

Matchen har sjunkit i tempo och Norrköping försöker spela av matchen. Sundsvall bjuder gästerna på lägen genom slarvigt spel på egen planhalva och med femminuter kvar att spela är det närmare 0-2 än 1-1. Samtidigt förbereder sig Sebastian Rajalakso för ett inhopp. Eric Larsson går ut, en back mot en mittfältare. Ett sista försök att finna kvitteringen.

Men Norrköping ligger djupt i försvaret, när Giffarna går till anfall så är det tio försvarande spelare runt deras eget straffområde.

GIF Sundsvall fortsätter att vara ineffektiva och förlorar ännu en hemmamatch. De 4232 personerna på läktaren får gå hem utan poäng eller mål för Giffarna. Nu får Sundsvall ta nya tag till nästa match som spelas borta hos Falkenberg, en viktig match mellan två lag i den nedre halvan av tabellen.