Nyheter

Filtrera
Gabriel Somi om tankarna inför mötet mot Sundsvall

Gabriel Somi om tankarna inför mötet mot Sundsvall

  • Publicerad 4 augusti 2017
  • A-laget

Två dagar kvar och så är det äntligen dags för Norrlandsderbyt! Vi pratade med
Östersunds 25-årige försvarare Gabriel Somi om hans tankar inför matchen mot GIF Sundsvall. Somi som igår stod för Östersunds kvitteringsmål när man tillslut vann över Fola Esch i Europa-League kvalet med 2-1.

I första mötet mot GIF Sundsvall vann ni med 3–1, varav Ghoddos gjorde dubbla mål och Jamie Hopcutt satte tredje målet. Vem ska göra målen för er denna gång?

– Jag tycker Gero känns het så jag tippar honom som målskytt.

Vilken är GIF Sundsvalls farligaste anfallare och varför?

– Jag har inte jättebra koll, men de har bra yttrar och Wilson är avig, hal och giftig. Sedan gillar jag deras mittfältare Smalj. Sundsvall vill spela bra fotboll. Resultaten har inte varit med dem, men jag gillar att de försöker spela och de gör det oftast jättebra.

Hur är Graham Potter som tränare?

– Graham är en fantastisk tränare. Han åstadkommit enormt mycket och har en påverkan på laget som är positiv.

Känner du av några derbykänslor?

– Det är klart att man har det i åtanke, men det har innan dess varit fullt fokus på Europa Legue- kvalet men nu får vi fokusera på söndagens match. Men självklart ser jag fram emot derbyt.

Hur ser du på Sundsvall som motståndare?

– Det är ett bra lag. De är nog missnöjda över poängen hittills och vart de ligger i tabellen, men det är ett bra lag och de vet vi om. Det är alltid roliga matcher mot Sundsvall.

Många är imponerade av vad ni i Östersund hittills åstadkommit. Vad är nyckeln till er framgång?

– Det är sammankopplat med många delar men vi är en sammansvetsad grupp och har en bra lagsammanhållning. Vi tror på det vad vi gör och varit hyffsat fria från skavanker även om vi fått några nu mot slutet.
Vad tycker du om din egna säsong såhär långt?

– Den har varit lite upp och ner. Jag har varit lite besviken på speltiden. Jag tycker att jag gjort det bra många gånger men det är bara att köra på och nu är det ju tätt med matcher.

Foto: Petter Arvidson/BILDBYRÅN