Nyheter

Filtrera
GIF-profilen Ålander gör sin sista match i GIF Sundsvall

GIF-profilen Ålander gör sin sista match i GIF Sundsvall

Mittbacken Stefan Ålander gör på söndag sin sista match för GIF Sundsvall och lägger därefter skorna på hyllan för att satsa på en ny yrkeskarriär. GIF-profilen har haft en betydande roll i klubben i många år och har bidragit med ett stort engagemang både på och utanför plan.

– Stefan är en fantastisk individ som vi är oerhört tacksam att vi haft i GIF Sundsvall. Det är en profil som har varit med i Allsvenskan länge som har en fantastisk personlighet. Vi vill tacka honom för all den tid han har gett oss i GIF Sundsvall och önskar honom all lycka i livet, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Ålander kom till klubben 2001 och har gjort hela femton säsonger i GIF Sundsvall och spelat 310 tävlingsmatcher för klubben. 2007 var det Stefan Ålander som gjorde det avgörande målet mot Ljungskile när GIF Sundsvall gick upp i Allsvenskan.

– Jag är oerhört nöjd och tacksam över den tid jag haft i GIF Sundsvall och att ha fått leva med förmånen att ha fotboll som mitt yrke. Det är känslosamt att det är sista matchen som kommer spelas men samtidigt känner jag att jag är redo för nästa del av mitt liv. Jag har nu tagit ett beslut där jag ser fram emot att hitta min nya passion i någon annan bransch. De två sista åren har jag haft småskador hit och dit och problem med ett knä och det gör ju att man inte riktigt är där. Till slut känner man att det inte kan hålla på så hur länge som helst, säger Stefan Ålander.


– GIF Sundsvall har varit en väldigt stor del av mitt liv och betyder oerhört mycket för mig. Det har varit en tid med både upp- och nedgångar där vi tillsammans har gått upp i Allsvenskan ett par gånger och åkt ur ett par gånger. Mitt bästa fotbollsminne i GIF Sundsvall är från 2007 när vi gick upp i Allsvenskan borta mot Ljungskile när jag nickade in ledningsmålet i slutet av matchen. Den händelsen har etsats sig fast och minnena kring det är väldigt starka. Både inlägget och målet och allt det som hände efter i omklädningsrummet. Vi låg under i halvtid och vi lyckas att vända matchen och vinna, det var eufori, säger Ålander.

 – Jag är glad över det fantastiska stöd jag och laget haft i alla år från våra supportar. Vi har alltid ett bra stöd på vår hemmaarena och det är en härlig känsla att komma ut på planen och se dem gapa, skrika och sjunga. Även på bortaplan är det fantastisk att se att det är så många som kommer för att stötta oss. Jag kommer ihåg ifjol mot Hammarby borta när det var en hel sektion som var full med Giffare, det var något utöver det vanliga. De lägger ner så mycket engagemang och tid och de ska ha all eloge och tacksamhet, säger Ålander.