Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall förlänger med trotjänare

GIF Sundsvall förlänger med trotjänare

  • Publicerad 13 januari 2016
  • A-laget

Det blev under onsdagen klart att GIF Sundsvall förlänger med mittbacken Stefan Ålander över säsongen 2016. Den 32-årige Ålander har gjort tretton säsonger för klubben varav nio i Allsvenskan.

 – Vi är mycket glada över att förlänga med Stefan och kunna dra nytta av hans kvalitéer både som spelare och som person i gruppen. Han har en fantastisk personlighet och har varit med i Allsvenskan länge. Stefan besitter många kvalitéer som gör att han kan vara ett alternativ på flera positioner och det är sådana spelare vi behöver, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Det känns jättebra att vi kommit i hamn och landat i en förlängning. Jag ser fram emot 2016 och att hjälpa laget att ta steget vidare och bli ett bättre Allsvenskt lag. Det är hård konkurrens i laget och det är precis som det ska vara. Alla vill stå på banan och det vill även jag, så det är det jag kommer att sträva mot. Vi har ett bra samarbete mellan oss backar och vi kommer att hjälpas åt allihop. Vi har högt i tak och hjälper varandra att utvecklas, säger Stefan Ålander.

Ålander kommer utöver fotbollen att börja som trainee åt GIF Sundsvalls samarbetspartner SG Finans som tidigare haft ett liknande samarbete med klubben.

– Vårt tidigare samarbete med GIF Sundsvall blev mycket lyckat då vi erbjöd målvakten Fredrik Sundfors en traineeplats 2008/2009 som ledde till en anställning 2010 som säljare på Region Norr, där han haft stor framgång, och nu gör vi om den här resan med Stefan. Vi ger ett bidrag till klubben och ger spelarna en möjlighet för en framtida karriär den dagen det är dags att sluta med fotbollen, säger SG Finans regionchef Hans Lindgren.

– Att jag få börja som trainee åt SG Finans är en fantastisk möjlighet och det är väldigt kul att få vara med på det. Jag får kombinera fotbollen med ett jobb som verkar väldigt intressant och där jag tror jag kommer trivas och utvecklas, säger Stefan Ålander.