Filtrera
GIF Sundsvall kämpade in i de sista men föll mot IFK Göteborg

• Publicerad 28 september 2015
  • A-laget

Under den första kvarten av matchen var det IFK Göteborg som tryckte på och GIF Sundsvall tycktes vara i markant underläge. I den 9:e matchminuten blåste domare Glenn Nyberg straff för IFK Göteborg efter en situation där Sebastian Rajalakso slängde sig efter bollen, men inte nådde fram, samtidigt som göteborgsspelaren Emil Salomonsson trampade på bollen så att han tappade balansen och föll. En mycket oviss dömd straff, men Emil Samuelsson klev fram och gav IFK Göteborg ledningen med 1-0.

Men GIF Sundsvall skulle komma tillbaka och i den 22:a kvitterade bortalaget efter en frispark av Sellin som var tänkt för Johan Eklund som såg ut att styra bollen i mål, men anfallaren berättade i halvlek under tv-intervju att det var ett självmål och sist på bollen var Mads Winther Albaeks.

GIF Sundsvall jobbade sig in i matchen och visade upp både defensiva och offensiva färdigheter. I halvlek gick man ut med resultatet 1-1 och bortalaget var i det stora hela nöjd över den första halvleken där man lyckades att spela taktiskt och kontrollerat.

Så gick man ut i andra och IFK Göteborg tog ledningen igen efter 53 minuter när Mikael Boman nickskarvade bollen över Tommy Naurin i GIF-målet, men en ytterligare kvittering väntades.

Sebastian Rajalakso överraskade IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge med ett skott som målvakten troligast trodde skulle bli ett inlägg och Alvbåge som stod felplacerades kunde inte styra bort det pressade skottet från Rajalakso och matchen var åter utjämnad till 2-2.

Länge såg det ut som att GIF Sundsvall skulle få Göteborg ur balans trots ett par farliga chanser från hemmalaget och där Tommy Naurin i målet visade upp ett par fina räddningar. Bland annat en benparad då Gustav Engvall kom fri mot mål, men avgörandet skulle komma i den 80:e matchminuten då Mads Winther Albaek placerade in ett direktskott med vänstern.

GIF Sundsvall gör en bra match och satte stor press på serieledarna, men det räckte dessvärre inte hela vägen och slutresultatet fastställdes till 3-2. Nu laddar man om inför matchen på lördag då Gefle IF gästar Norrporten Arena.