Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall korttidspermitterar anställda

GIF Sundsvall korttidspermitterar anställda

GIF Sundsvall genomför korttidspermitteringar – samtliga anställda går solidariskt ner i lön.

Under rådande omständigheter gällande krisen som covid-19 (coronaviruset) medfört har GIF Sundsvall under måndag morgon beslutat att samtliga anställda korttidspermitteras i linje med krispaketet från staten. Alla anställda går solidariskt ner i lön och arbetstid. Detta syftar till att minimera den inverkan som covid-19 har på den ekonomiska situationen hos organisationen.

I ett redan tidigt skede har GIF Sundsvall valt att minimera den ekonomiska risken som coronaviruset medför genom att starta kampanjen ”Är du en GIF-hjälte?”. Trots det anses en korttidspermittering vara nödvändigt för klubbens ekonomi.

– På grund av rådande omständigheter ser vi oss tvungna till att införa korttidspermitteringar för att stärka ekonomin, en insats som berör alla anställda. Vi hoppas att det ska gälla för en kortare tid och att livet går tillbaka till det normala så snart som möjligt. Denna åtgärd är tuff för samtliga utav oss men det är en förebyggande åtgärd för vår ekonomiska situation, säger Henrik Lindgren, klubbchef i GIF Sundsvall.

För drygt två veckor sedan lanserade GIF Sundsvall kampanjen ”Är du en GIF-hjälte?” som syftar till att med hjälp av supportrar och företag kunna slå ett publikrekord från 1961 då Giffarna mötte Högdals IS, det gamla rekordet på 16 507 sålda biljetter hoppas vi nu slå.

– Vi har fått ett fantastiskt fint stöd från både supportrar och företag som visat sin vilja att hjälpa oss i denna situation. Vi har idag kommit över första delmålet på 4 100 sålda biljetter, men behöver mer hjälp i denna situation. Vi vädjar om att alla som inte köpt sin biljett än att göra det, säger Henrik Lindgren avslutningsvis.

Vid frågor, kontakta GIF Sundsvalls klubbchef Henrik Lindgren: henrik.lindgren@gifsundsvall.se eller 070-087 49 72

Kampanj: Var med och slå publikrekordet

Seriepremiären kan flyttas till juni