Nyheter

Filtrera
GIF Sundsvall tvålade dit Djurgårdens IF

Stefan Silva visade vägen med två klassmål när GIF Sundsvall vann borta på Tele2 Arena mot Djurgårdens IF med 1-3. En historisk vinst då GIF Sundsvall aldrig tidigare besegrat Djurgården på bortaplan i Allsvenskan.

GIF Sundsvall fick en tuff inledande start på matchen då Noah Sonko Sundberg tvingades byta redan i den fjärde matchminuten efter att ha landat snett och vridit ena foten. Mauricio Albornoz gjorde således sin debut som mittback och sattes genast på prov i duell med Michael Olunga.

Djurgården inledde med ett stort tryck och Sundsvall var tillbakapressade de inledande första minuterna. Djurgården som skapade sina farligaste lägen på fasta situationer hade bland annat två ramträffar i första halvlek men GIF Sundsvall jobbade sig in i matchen och första halvlek slutade mållös.

GIF Sundsvall fick en bättre start i andra halvlek och både Pa Dibba och Sebastian Rajalakso fick varsin jättechans men lyckades inte förvara dessa. Istället var det Stefan Silva som tog kommandot när han elegant fick med sig bollen och placerade denna vid målvakten Kenneth Höies högra stolpe.

– Jag får en passning in i fickan och känner att jag har en gubbe i ryggen. Jag försöker vända bort honom på ett tillslag och sedan sätter jag upp mig själv i ett skottläge och kan dra in den med en bredsida i bortre, sa Stefan Silva till Cmore.

Med en kvart kvar att spela bjöd Stefan Silva på en ytterligare delikatess när han med vänsterfoten prickade in ett volleyskott och utökade GIF Sundsvalls ledning till 0-2. Den 20-åriga Erik Granat byttes in under slutskedet av matchen och satte sitt första Allsvenska mål när han satte 0-3 till GIF Sundsvall efter fint förarbete av Eric Larsson.

Tino Kadewere gav Djurgården ett tröstmål på övertid och matchen slutade 1-3 och GIF Sundsvall plockade med sig tre sköna poäng hem till Sundsvall och såg till att tvåla dit Djurgårdens IF ordentligt.

På lördag väntar ny match då GIF Sundsvall tar emot regerande svenska mästarna IFK Norrköping på Norrporten Arena klockan 16.00.