Filtrera
GIF Sundsvall U21 tog tre pinnar på Norrporten Arena

• Publicerad 7 juli 2015
  • U21

GIF Sundsvall U21 mötte idag Örebro U21 på Norrporten Arena och kunde kamma hem lagets andra vinst för säsongen då man betryggande vann matchen med 3-1.

GIF Sundsvall ställde upp med en stark trupp bestående av bland annat åtta stycken A-lagsspelare och gästade gjorde även Robert Hammarstedt som senast spelade i Östersund, men vars kontrakt nyligen gått ut. GIF Sundsvall öppnade starkt och satte motståndarlaget under hög press. Man skapade flertalet farliga lägen och i den 22:a matchminuten placerade Daniel Sliper behärskat in bollen vid Örebro-målvaktens högra stolpe.

GIF Sundsvall fortsatte att behålla övertaget och Smajl Suljevic utökade GIF Sundsvalls ledning på frispark runt den 35:e matchminuten. Fem minuter senare var det dags igen, Leo Englund tog sig förbi sin försvarare och placerade in bollen i mål. Första halvlek kontrollerade GIF Sundsvall i stora drag matchen och kunde gå ut i halvtidspaus med 3-0.

I andra halvlek blev det sämre fart i spelet och GIF Sundsvall lyckades inte att skapa de riktigt farliga lägena. Örebro kunde vinna mer boll och kom till en del farliga avslut, men det var inte för ens i slutminuten som Örebro reducerade till 3-1.

Joel Cedergren som var på plats som tränare var nöjd med lagets första halvlek men tyckte att de borde kunnat hålla upp hastigheten även i andra halvlek där man inte lyckades offensivt.
– Vi hade en bra första halvlek, där vi har bra djupledsspel och kommer runt på kanterna. I andra halvlek tappar vi vårt offensiva spel och lyckas inte ta oss förbi deras spelare på samma sätt, säger Joel Cedergren.

GIF Sundsvall var klart bättre i första halvlek och kunde trots tappet i andra halvlek betryggande vinna med 3-1. GIF Sundsvall U21 som har gått tungt ligger i botten av tabellen, men klättrade förbi Örebro och ligger nu på en sjunde plats i tabellen.