Nyheter

Filtrera
”Häcken är av tradition ett spelskickligt lag”

”Häcken är av tradition ett spelskickligt lag”

Dags för nästa hemmamatch när BK Häcken kommer på besök under påskdagen. Avspark klockan 17.30 på Idrottsparken.

GIF Sundsvall mötte senast Malmö som var allt för svåra och matchen slutade med en 2-0 förlust efter mål av Safari och Rosenberg. Malmö pressade aggressivt och GIF Sundsvall skapade inte särskilt mycket framåt och huvudtränare Joel Cedergren var inte fullt nöjd efter matchen.

– Jag tycker inte att vi är så bra mot Malmö och en av anledningarna är att de gör det svårt för oss. Trots det så tycker jag att vi skulle kunna göra det bättre. Jag tycker inte vårt passningsspel är vad det skulle kunna vara och vi får väldigt korta anfall och klarar inte av att hantera pressen. Det är något som vi jobbat med nu, hur vi ska kunna ha ett bättre passningsspel. Vi har även pratat om möjligheterna att kunna pressa motståndarna. Matchen mot Malmö var inte dålig, men det var inte heller så att vi var nöjd, säger Cedergren.

BK Häcken mötte senast Djurgårdens IF hemma i en match som präglades av spelavbrott och skador och matchen slutade 0-0. Inför matchen mot GIF Sundsvall fick Häcken två tunga besked där både Alexander Faltsetas och Jasmin Sudic ser ut att bli borta en längre tid efter skador.

– Häcken är av tradition ett spelskickligt lag och har gått från att vara ett lag som slår underifrån till att bli en kandidat att vara i toppen. De har värvat in riktiga kvalitetsspelare. Så när det gäller deras anfallsspel så vet vi vad de kan. Deras försvarsspel har blivit mer balanserat med en stark organisation. Det är ett bra lag vi möter, men vi vet också att vi kan utmana bra lag det har vi gjort förut och vi får chansen att göra det imorgon med, säger Cedergren.

Truppen mot BK Häcken : Tommy Naurin, William Eskelinen, Juho Pirttijoki, Linus Sahlin, Romain Gall, Jonathan Morsay, Sebastian Rajalakso, Linus Hallenius, Marcus Danielsson, Noah Sonko Sundberg, Eric Larsson, Lars Krogh Gerson, Smajl Suljevic, Kristinn Steindórsson, Peter Wilson, Dennis Olsson, Kristinn Freyr Sigurdsson, Eric Björkander.