Nyheter

Filtrera
Inför Brommapojkarna–GIF Sundsvall +startelvan

Giffarna inleder den 22:a omgången av Allsvenskan då laget klockan 19.00 ikväll tar sig an trettondeplacerade Brommapojkarna på Grimsta IP.

Hemmalaget skrällde rejält i den förra omgången då man bortaslog Djurgården, sedan Gustaf Sandberg Magnusson gjort matchens enda mål i början av andra halvlek. Den trepoängaren innebar att BP tog sig över kvalstrecket. En smakstart för nygamle tränaren Roberth Björknesjö, som tog över efter Luis Pimenta sparkades efter en minst sagt turbulent tid. Återstår att se om Björknesjö-effekten håller i sig eller om GIF Sundsvall kan sänka den redan ikväll.

För Giffarnas del blev det en snöplig förlust mot Örebro i lördags. Trots såväl ledning (Peter Wilson i den 24:e minuten) som massivt spelövertag fick killarna lämna Närke med noll poäng i bagaget. Örebro kvitterade i mitten av andra halvlek och i matchens sista skälvande sekunder nickade Filip Rogic in segermålet efter en hörna. I samma match tvingades Maic Sema utgå skadad efter 20 minuter, men han är redo för spel och finns med i startelvan till dagens match. De enda som inte är tillgängliga för spel är således de långtidsskadade Tommy Naurin och Chidi Omeje.

När GIF och Brommapojkarna möttes i Sundsvall i våras vann hemmalaget med 3–0, efter två mål av Linus Hallenius och ett av Peter Wilson. Ikväll ser vi förstås gärna en bortaseger och en muntrare hemresa än den i lördags.