Nyheter

Filtrera
Inför IF Elfsborg-Giffarna med Myrestam-intervju

Inför IF Elfsborg-Giffarna med Myrestam-intervju

David Myrestam har blivit en Giffare värd att nämnas bland dom stora pojkarna. Backen föddes i Skellefteå men är uppvuxen i Umeå och det var från just Umeå han hämtades till Giffarna inför säsongen 2009.

Efter fyra lyckade säsonger i GIF-tröjan var han redo för större uppgifter och flyttlasset gick till FK Haugesand i Tippeligan innan han inför säsongen 2017 återvände till ett Giffarna som precis inlett en identitetsförändring i sitt sätt att spela och som la grunden till dagens bollförande Giffarna.

– Vi spelade trevlig fotboll redan då men vi skapade inte så mycket framåt. Det var startskottet på den fotboll vi spelar idag och har varit grunden för resultaten vi kunde visa upp under förra året,  nu har vi hittat våra roller och fått bygga under flera år och vi har en fin slutprodukt, säger David.

Han beskriver tränartrojkan som en samstämmig trio som verkar trivas tillsammans.

– Man vet aldrig vem som har kommit med idéerna till träningsupplägg eller övningar, det känns som att dom är överens om sitt sätt att se på fotboll. Sen har väl Andreas kommit med nya synsätt också, han verkar ambitiös och seriös, förklarar han.

Myrestam fick större delen av försäsongen förstörd av skador och har inte varit i fysiskt topptrim i de inledande två matcherna vilket bådar gott med tanke på hur det sett. I Pa Konates frånvaro har han fått kliva ut till vänster och agerat wingback med en något defensivare stil, något han förklarar beror på just den fysiska statusen.

– Jag har fått anpassa mig och pratat ihop mig med tränarna, jag kan inte springa hörnflagga, hörnflagga just nu för då kanske jag bränner ut mig på tjugofem minuter, men det blir bättre och bättre, säger han.

På söndag är det så dags för match igen och där väntar IF Elfsborg på bortaplan, någon risk för självbelåtenhet tror han inte på.

– Jag tror att vi är väldigt ödmjuka och jag tycker att vi tar varje match för vad den är, vi svävar inte iväg, säger han.

I hemmapremiären mot Malmö så invigdes nya ståplatsläktaren Mathildas och det var en höjdare tycker backen.

– Jag tror att jag talar för hela gruppen när jag säger att det blev suveränt. Man vill glidtackla lite hårdare, göra mål lite mer och täcka skott lite extra mycket när man har fansen i ryggen sådär, det var ett bra drag i premiären, avslutar han.

Klockan 15:00 på söndagen är det alltså avspark mot Elfsborg och det återstår att se om David Myrestam är med i startelvan, klart är i alla fall att man vet att man får en spelare som ger allt för sitt lag.