Nyheter

Filtrera
Inför GIF Sundsvall – Örebro SK

GIF Sundsvall plockade senast tre pinnar mot Malmö FF och har utöver det ett oavgjort resultat mot AIK och en förlust mot Gefle IF FF.

I matchen mot Malmö FF var det GIF Sundsvall som tog ledningen genom en drömträff av AIK-lånet Noah Sonko Sundberg. Malmö såg därefter till att kvittera men i slutminuterna avgjorde Shpetim Hasani då han gjorde 1-2 till GIF Sundsvall.

– Nere i Malmö så gör vi en jättebra prestation. Offensivt en bra första halvlek och defensivt en riktigt bra andra halvlek. Det är starkt att lämna Malmö med tre poäng och det stärker givetvis självförtroendet i gruppen, säger A-lagstränaren Roger Franzén.

Örebro kommer till Norrporten Arena med två vinster och en förlust i bagaget. Senast slog man Jönköping Södra med 2-1 , mål av Astrit Ajdarevic och Daniel Gustavsson.

Under fjolårets möten i Allsvenskan mellan GIF Sundsvall och Örebro så var det GIF Sundsvall som gick vinnande ur båda matcherna. GIF Sundsvall började med att vinna borta mot Örebro med 3-1 och vann hemma med 1-0. Nu väntar den första drabbningen lagen emellan på Norrporten Arena under morgondagen med avspark 19.00.

– Vi ser fram emot matchen med tillförsikt. De ska bli kul att spela hemma igen men vi kommer också att möta ett riktigt starkt lag som är relativt komplett så det blir en bra utmaning för oss säger Franzén.