Nyheter

Filtrera
Inför Jönköpings Södra-GIF Sundsvall

Inför Jönköpings Södra-GIF Sundsvall

Klockan 17:30 imorgon söndag 24e september så sparkas matchen mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall igång. Det vore en underdrift att säga att matchen inte betyder mycket för båda lagen.

Hemmalaget har en seger på de senaste sju matcherna och den kom senast mot IK Sirius där man tidigt gick ifrån till en tvåmålsledning och man höll ut och vann med 3-1 tillslut. Senast man mötte Sundsvall slutade matchen 0-0 och var en tillknäppt och chansfattig historia.

Sundsvall kommer till Stadsparksvallen med en god form. Laget har plockat tio poäng av tolv möjliga de senaste fyra matcherna. Trots att man senast hade många spelare borta, som dessutom blev fler på matchdag när Kristinn Steindorsson fick kasta in handduken, så stod man för en fantastisk kämpainsats och det hade till och med kunnat bli tre poäng.

Avstängda spelarna Romain Gall och Noah Sonko Sundberg är tillbaka i truppen. Dessutom har tränare Joel Cedergren och Ferran Sibila angenäma problem då flera spelare visat riktigt fin form på slutet. Unge målvakten William Eskelinen fick ta plats mellan stolparna mot toppklubben AIK i Tommy Naurins frånvaro, och som han gjorde det. Han höll nöllan i sin första match från start i allsvenskan och stod för ett lugnt och stabilt målvaktsspel.

Det återstår att se hur startelvan ser ut imorgon, men det vi kan vara säkra på är att det finns många spelare att välja på för tränarna.