Nyheter

Filtrera
Joakim Nilsson är klar för IF Elfsborg

Joakim Nilsson är klar för IF Elfsborg

  • Publicerad 22 februari 2016
  • A-laget

Joakim Nilsson blev under måndagen officiellt klar för den allsvenska klubben IF Elfsborg. Den 22-årige mittbackstalangen Joakim Nilsson har tillhört GIF Sundsvalls organisation sedan 2011 och tog sig från talangverksamheten upp till A-laget.

– Det är självklart blandade känslor men det känns bra att ta steget till IF Elfsborg. Det är självklart inte lätt att lämna tryggheten hemma men jag kommer till en klubb där jag har möjlighet att ta ytterligare steg i min karriär, säger Joakim Nilsson.

– Vi är mycket glada att vi kommit överens med IF Elfsborg på ett bra sätt som gör att vi skapar fina utvecklingsmöjligheter på lång sikt för GIF Sundsvall. Det är viktigt att vi hanterar denna uppkomna situation på kort sikt, vilket innebär att vi gör allt vi kan för att Joakim skall ersättas omgående. Vi önskar Joakim stort lycka till i sin nästa utvecklingsmiljö, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Under fjolåret blev det tjugo matcher i Allsvenskan och två mål för Nilsson där han startade i samtliga matcher. Om förväntningarna inför säsongen med Elfsborg berättar Nilsson att han först och främst vill jobba för att komma in i laget.

– Jag kommer till en ny klubb och först och främst vill jag komma in i laget och lära känna alla. Sen vill jag självklart få speltid och utvecklas så mycket som möjligt som spelare, säger Nilsson.

– Jag vill passa på att tacka alla ledare, spelare och supportar som stöttat mig under min tid i Sundsvall. GIF är den klubb som fostrat mig från en juniorspelare till där jag står idag, vilket jag är evigt tacksam över. Jag önskar klubben lycka till och kommer naturligtvis följa dem även här i Borås, säger Nilsson.