Nyheter

Filtrera
Joakim Nilsson flyttar till Holland

Joakim Nilsson flyttar till Holland

Den 21-årige mittbackstalangen Joakim Nilsson lämnar GIF Sundsvall och beger sig till Holland för spel i den holländska serien Eredivisie med NEC Nijmegen. Nilsson kom till GIF Sundsvall 2011 och spelade dessförinnan med IF Älgarna i Härnösand. Han är en av GIF Sundsvalls egentalanger och har gått från klubbens talangverksamhet ända upp till A-laget. Flera klubbar följde Nilsson med intresse, men nu är det alltså klart att nästa klubb för den talangfulle Nilsson blir NEC Nijmegan.

Hur känns det med utomlandsflytt?
– Det känns väldigt spännande. De senaste veckorna har det varit blandade känslor med tanke på att jag hade skrivit ett nytt kontrakt med GIF Sundsvall och landat i att jag skulle vara kvar, men visst känns det väldigt spännande och inspirerande, berättar Joakim Nilsson.

Vad är dina förväntningar kring flytten?
– De förväntningarna jag har är att utvecklas som person och som fotbollsspelare. Jag tar ett extra kliv från Allsvenskan till den holländska ligan. Det blir bättre fotbollsmässigt med högre kvalité. Sen är det ju det sociala som blir en utmaning att komma in i den holländska kulturen och ta del av den.

Vad vet du om den holländska fotbollen?
– Jag kan inte säga att jag har jättebra koll på den holländska fotbollen, men jag har sätt ett antal matcher och de är väl känd för en offensiv och fartfylld fotboll. Kanske inte lika mycket taktiskt tänk som i Sverige och lite mer tuta och köra.

Nilsson åker till Holland i eftermiddag för att genomföra en läkarundersökning och finns sedan tillgänglig för GIF Sundsvall en sista match mot Halmstads BK innan han lämnar för NEC Nijmegan.

Vad tror om matchen mot Halmstads BK?
Det är en viktig match för oss och det kommer att bli en tuff match. Vi har goda förutsättningar att vinna, nu har vi ju inte tagit någon vinst på hemmaplan ännu, men jag tror att den kommer nu mot Halmstad. Senast vi mötte dem så tyckte jag att det var vi som var det spelförande laget och att de fick med sig ett halv turligt mål. Så jag tror att vi vinner den här matchen.