Nyheter

Filtrera
Joel Cedergren – ”Vi är på rätt väg”

Joel Cedergren – ”Vi är på rätt väg”

I tisdags landade GIF Sundsvall åter på svensk mark efter en vecka i Salou på träningsläger. Från sol och värme i Salou till snö och kyla i Sundsvall. Idag gjordes årets första träningspass utomhus och imorgon beger sig laget till Norge för att möta Rosenborgs BK. Vi hade en kort pratstund med huvudtränare Joel Cedergren som berättade lite om lägret och den kommande matchen.

Hur var träningslägret i Salou?
– Det var ett jättebra läger i Salou. Bra förutsättningar med bra boende, bra planer och bra mat. Jag tyckte också att vi fick en bra mix med att vara i Salou på träningsläger, se en match i Barcelona och en ledig dag i ett soligt tjugo gradigt Barcelona. Vi hade ett bra läger.

Första passet ute för säsongen, hur kändes det?
Planen ute på arenan var faktiskt i bra skick och jättefin. Det är en helt annat annan plan att spela mot gentemot Nordichallen som inte håller den standard vi önskar. Det var skönt att komma ut och förhoppningsvis så kan vi vara här fortsättningsvis. Det är möjligtvis snö eller kyla som kan stoppa oss, annars kör vi ute.

Träningsmatch mot Rosenborg på lördag, hur går tankarna kring matchen?
Rosenborg är ett av nordens bästa lag. Om inte det bästa så kanske det näst bästa,de är i klass med FC Köpenhamn och Malmö FF. Det är ett jättebra motstånd vi ställs mot så vi får verkligen testa oss och särskilt vårt försvarsspel sätts på prov ordentligt imorgon.

Hur vill ni spela mot Rosenborg?
Egentligen handlar det inte om motstånd så mycket. Små saker kan vi prata om mot Rosenborg. De kommer försöka att pressa oss och hur de kommer att anfalla. Framförallt handlar det om oss själva. Just nu bygger vi ju någonting en spelidé och den håller vi fortfarande på att gå igenom och vi jobbar oss igenom den. Förra veckan så vart det en hel del försvarsspel om hur vi ska flytta laget, tidigare veckor har vi jobbat anfallsspel, hur vi ska positionera oss och hur vi ska flytta bollen. Nu har vi kommit till hur vi faktiskt ska göra mål. Hur vi tar oss fram och skapar målchanser och det är något som vi vill se igen under den här matchen.

Det börjar dra ihop sig till allsvensk premiär är det något som märks i truppen?
Ne det tycker jag inte. Jag tycker att det är ganska långt kvar till premiär, så det är lugnt än. Om några veckor kanske det börja kännas att det drar ihop sig. Däremot är det så att vi spelat mycket 45 minuter på en hel del spelare så nu måste vi börja stretcha på speltiden så att spelarna vänjer in sig att spela längre.

Några avslutande ord?
Jag är en så länge väldigt nöjd med försäsongen och jag tycker att vi är på rätt väg. Det ska bli kul att testa nästa steg i byggandet.

Vill ni streama matchen live mot Rosenborg klicka HÄR