Jon Gudni Fjoluson klar för GIF Sundsvall!

Det är med stor glädje som GIF Sundsvall idag kan meddela att man kommit överens med den isländske mittbacken Jon Gudni Fjoluson och hans belgiska klubb Beerschot AC om en övergång till GIF Sundsvall. Den store islänningen ansluter till klubben under nästa vecka.

Ett pressmeddelande har skickats till media om övergången:

GIF Sundsvalls rekryteringsansvarige Urban Hagblom:

- Det känns väldigt positivt att Jon Gudni väljer spel i GIF Sundsvall och Allsvenskan. Att vi lyckats rekrytera en spelare av Jon Gudnis kaliber ger oss ett kvitto på att GIF Sundsvalls status som fotbollsklubb i världen har ökat och med honom i laget kommer vi att ha goda möjligheter att nå nya höjder. Vi tror att han kommer att trivas här och fortsätta sin utveckling hos oss.

- Jon Gudni är bara 23 år men har meriter från Islands A- och u21landslaget. Han lämnade tidigt för proffslivet i Europa och det var många klubbar som då ville ha honom. Hans egenskaper som fotbollsspelare är väldigt fina och för att vara mittback så sticker hans fina speluppfattning och passningsfot ut lite extra. Det ska bli oerhört spännande att följa honom i GIF Sundsvall.

Fakta Jon Gudni Fjoluson (Jón Guðni Fjóluson)
Född: 1989-04-10
Position: Mittback
Längd: 193 cm Tidigare
Klubbar: Fram (Island), Beerschot AC (Belgien)
Landskamper: A 5st, U21 14st

Kontraktet är skrivet på 3,5 år

Frippe skriver:

…spel i GIF Sundsvall och Superettan. Lycka till!

Kilimanjaroolle skriver:

Perfekt värvning